Joep Rats nieuwe directeur NZO

‹ Terug naar overzicht

Joep Rats nieuwe directeur NZO

Geplaatst op:

Joep Rats (47) is door het bestuur van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO)  benoemd tot directeur. Hij is op dit moment lid van de directie van Bouwend Nederland. Bij de brancheorganisatie voor de bouw- en infrasector is hij verantwoordelijk voor onder meer beleids- en verenigingszaken.

Joep Rats. Foto: NZO

Rats heeft algemene economie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en managementopleidingen gevolgd in Engeland en de Verenigde Staten. Zijn carrière heeft hij opgebouwd in  belangenbehartiging en organisatieontwikkeling van het Nederlandse bedrijfsleven door diverse functies te vervullen bij MKB-Nederland, VNO-NCW en Bouwend Nederland. “Ik wil mijn ervaring graag inzetten om de uitdagingen waar de zuivelsector voor staat aan te gaan, samen met de organisatie en de leden”, zegt Joep Rats. Hij begint op 1 juni bij de NZO.

‘Schat aan ervaring’

NZO-voorzitter Hein Schumacher is blij met de benoeming van Rats. “Joep brengt een schat aan ervaring in de belangenbehartiging mee. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we met zijn komst de positie van de Nederlandse zuivelindustrie verder kunnen versterken.”