Lactalis neemt joint venture van Fonterra en Nestlé in Brazilië over

‹ Terug naar overzicht

Lactalis neemt joint venture van Fonterra en Nestlé in Brazilië over

Geplaatst op:

Het Franse zuivelconcern Lactalis heeft in Brazilië Dairy Partners Americas overgenomen, een joint venture die Fonterra en Nestlé daar samen hadden opgezet. Met de overname is een bedrag van 131,5 miljoen dollar gemoeid. Fonterra heeft een belang van 51% in de onderneming en Nestlé bezit 49%. Dairy Partners Americas werd opgericht in 2003. De transactie zal naar verwachting medio 2023 worden afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door de Braziliaanse mededingingsautoriteit

Dairy Partners Americas exploiteert twee zuivelfabrieken in Araras in de omgeving van Sao Paulo en in Garanhuns in de staat Pernambuco. Er zijn 1.300 mensen werkzaam voor de onderneming. Het bedrijf levert zuivelproducten, waaronder dranken op basis van melk en yoghurt, onder diverse merken. Lactalis heeft langlopende licentieovereenkomsten heeft gesloten om de handelsmerken te kunnen blijven gebruiken.

Het Franse bedrijf is sinds 2013 actief in Brazilië. Het Italiaanse Parmalat, dat toen al deels eigendom was van Lactalis, nam toen de Braziliaanse kaasspecialist Balkis Indústria e Comércio de Laticínios over. In 2019 sloot de Franse groep een deal voor overname van de Braziliaanse zuivelcoöperatie Itambé Alimentos en in 2021 werd Confepar Agro-Industrial overgenomen. Daarmee heeft Lactalis nu 23 productielocaties in acht Braziliaanse staten.

bron: Just Food, 13/12/2022