Lebo Kaas en Kasi Food verder als Lekkerkerker Food

‹ Terug naar overzicht

Lebo Kaas en Kasi Food verder als Lekkerkerker Food

Geplaatst op:

Lebo Kaas en Kasi Food opereren sinds 1 juni onder de naam Lekkerkerker Food. Beide bedrijven in Lopik zijn onderdeel van de Lekkerkerker Groep. De ondernemingen zijn actief in roomkaas en smeltkaasproducten. De productiebedrijven blijven bestaan, maar het klantencontact vindt plaats vanuit het nieuwe bedrijf.

De Lekkerkerker Groep is specialist in kaasvullingen, bereidingen met kaas zoals kaassaus, smeerkaas, zuivelaroma’s, (vegetarische) roomkaas of vegan alternatieven.

Lekkerkerker Food als nieuwe naam

Samen met de vernieuwde uitstraling moet de nieuwe naam gaan zorgen voor een grotere naamsbekendheid en een duidelijkere positionering van het bedrijf. “Lekkerkerker Food maakt duidelijk dat we een familiebedrijf zijn binnen de food”, aldus ceo/eigenaar Mariska Lekkerkerker. “Op deze manier kunnen we beter communiceren wat ons dagelijks drijft: mooie, lekkere producten maken en samen met onze klant innoveren.”

Plantaardige producten

Volgens het bedrijf sluit de nieuwe naam beter aan bij de bedrijfsvisie. De afgelopen jaren is er stevig ingezet op de ontwikkeling van vegan/plantaardige kaasoplossingen. Lekkerkerker: “Wij zijn ervan overtuigd dat er een transitie naar een meer plantaardig dieet moet en zal plaatsvinden om de wereld te voeden. Ons doel is om plantaardige producten te maken die niet van de zuivelvariant te onderscheiden zijn. Binnen Lekkerkerker Food krijgt naast zuivel ook plantaardig een volwaardige plek.”

Foodservice 

Lebo Kaas blijft bestaan als merknaam voor kaasoplossingen binnen het foodservicesegment. Lebo Kaas levert onder andere saus met echte kaas. Deze Cheezer heeft een herkenbare kaassmaak omdat hij is gemaakt met Goudse kaas uit Nederland en cheddarkaas uit Ierland. De saus is geschikt voor frites en hamburgers, hot dogs en andere snacks en als basis voor gerechten met verse toppings.

Lebo Kaas heeft eveneens verse kaasproducten in het assortiment, waaronder lichte roomkaas met yoghurt. De verse roomkaas zit in een spuitzak en is leverbaar in zeven smaken.  

Familiebedrijf Lekkerkerker Groep

Het familiebedrijf Lekkerkerker Groep omvat de onderdelen Lebo kaas, Kasi Food, Zuivelmakers  actief in zuivelconcepten, Lekkerkerker Dairy & Food Equipment revisie en handel in zuivelmachines en Used Dairy Equipment.com, gericht op de onlineverkoop van machines en apparatuur voor de zuivelindustrie. Mariska Lekkerkerker, dochter van oprichter Kees Lekkerkerker, en zoon Niels zijn directeur van Lekkerkerker Groep. Niels Lekkerkerker stuurt de machinetak aan en Mariska Lekkerkerker de zuivelproductiebedrijven.

De Lekkerkerker Groep deed enige tijd geleden een deel van de productie en verkoop van de zuivelproducten van De Zuivelmakers over naar dessertproducent Boermarke in Enschede.