Lely boekt fors meer omzet door automatisering in melkveehouderij

‹ Terug naar overzicht

Lely boekt fors meer omzet door automatisering in melkveehouderij

Geplaatst op:

Lely behaalde vorig jaar een omzet van € 615 miljoen tegenover € 606 miljoen in 2019. Deze omzetgroei is het resultaat van de continu toenemende wereldwijde acceptatie van automatisering in de melkveehouderij. 

Naast de gevestigde markten in Europa en Noord-Amerika zorgden de activiteiten van het bedrijf in uit Azië en Latijns-Amerika voor extra groei. 

Succes melkrobots 

De oorzaak van de hogere omzet is het succes van de robotproducten, met name de melkrobot Lely Astronaut A5. Veehouders investeren daarnaast steeds meer in geautomatiseerde voer- en mestverwerkingsystemen. Bovendien zorgt het groeiende aantal geïnstalleerde robots ook voor een sterke omzetgroei in verbruiksartikelen en services. 

Lely Orbiter verse melkverwerking op het erf

Melkveehouder Kees Schutte in Agelo verwerkt sinds vorige zomer verse melk op het erf met de Lely Orbiter waarop twee Lely Astronauts zijn aangesloten. Zijn flessen met Zuivel van boer Kees zijn binnen 24 uur na het melken beschikbaar in winkels en horecagelegenheden in Twente.

Melkveehouder Schutte maakt met de minimelkfabriek op het erf lokale melk rechtstreeks van de boerderij beschikbaar voor de consument. De boeren die zijn aangesloten bij Mijn Melk verwerken de melk zelf op hun erf met de Lely Orbiter. 

Schutte is de derde melkveehouder die met het systeem eigen verse markt op de markt brengt. Vorig jaar februari startten Jorden en Yvonne Oostdam in Bodegraven met het verwerken van verse melk tot consumptiemelk voor Picnic. De onlinesupermarkt bezorgt de verse volle en halfvolle boerderijmelk in flessen onder eigen label de volgende dag bij de klant thuis.