Lievense gaat verder onder de naam WSP

‹ Terug naar overzicht

Lievense gaat verder onder de naam WSP

Geplaatst op:

Lievense, LievenseAdriaens en Petersburg Consultants zijn met ingang van 4 januari verdergegaan onder de naam WSP. Een nieuwe naam en nieuw uiterlijk, maar met lokaal dezelfde vertrouwde gezichten, meldt het bedrijf. 

Sinds oktober 2019 was Lievense al onderdeel van het wereldwijd opererend onafhankelijk advies- en ingenieursbureau WSP. Voor de herkenbaarheid werden de namen WSP en Lievense, LievenseAdriaens en Petersburg Consultants tot dusver naast elkaar gebruikt.

Versterkt door de kennis en kunde van 50.000 internationale collega’s beschikt WSP volgens consultant Abe Witteveen over een brede expertise. “Enerzijds bieden wij de persoonlijke service van een bedrijf met lokale expertise, anderzijds benutten wij onze wereldwijde expertise om de meest complexe projecten uit te voeren en onze klanten te helpen bij het waarmaken van hun ambities.” 

WSP gaat voor optimale procesbeheersing

Volgens Witteveen liggen de kosten voor onnodige grondstofverliezen in productieprocessen vaak flink hoger liggen ten aanzien van de zuiveringskosten. “Onze experts in Leeuwarden zijn vertrouwd met afvalwatermonitoring en helpen bedrijven om meer grip te krijgen op de afvalwaterlozing, onder meer in de zuivelindustrie.”

Met een betere procesbeheersing kunnen grondstofverliezen aanzienlijk worden gereduceerd, vult senior adviseur Bert Offereins aan. “Wij kijken naar het complete productieproces, van grondstof tot eindproduct, en brengen nauwgezet in kaart waar in het productieproces er grondstoffen, hulpstoffen, water en energie onnodig verloren gaan. Besparingen worden gerealiseerd door de inzet van technologische ondersteuning en toepassing van slimme sensoren en/of analyzers. Zo kan de vervuiling realtime worden gemeten en de bron van vervuiling worden achterhaald en aangepakt. Dit voorkomt niet alleen overbodige kosten, maar draagt ook bij aan een beter milieu.”

Maatschappelijke uitdagingen

De kwaliteit van de omgeving is essentieel om hoofd te kunnen (blijven) bieden aan maatschappelijke uitdagingen, aldus Offereins. “Wij werken aan een gezonde, veilige en klimaatadaptieve leefomgeving. Een aantrekkelijke, duurzame en groene omgeving waarin mensen graag verblijven en die is ingericht met oog voor de toekomst. Onze experts adviseren over maatschappelijke en milieukundige vraagstukken, begeleiden ontwerp- en besluitvormingstrajecten en verzorgen milieutechnische, (steden)bouwfysische en stedenbouwkundige onderzoeken voor landelijke, stedelijke en bedrijfsmatige ontwikkelingen. Wij staan regelmatig letterlijk met onze voeten in de klei, altijd met respect voor milieu en omgeving.”

Over WSP

WSP is een wereldwijd opererend advies- en ingenieursbureau met het hoofdkantoor in Montreal, Canada. WSP biedt technische expertise en strategisch advies aan klanten in de sectoren Milieu, Vastgoed & Gebouwen, Transport & Infrastructuur, Water, Industrie, Grondstoffen en Energie. In Nederland zijn vierhonderd medewerkers werkzaam op tien locaties verspreid over het land.