Maker plantaardige kaasalternatieven failliet, hoopt op overname

‹ Terug naar overzicht

Maker plantaardige kaasalternatieven failliet, hoopt op overname

Geplaatst op:

Het bedrijf Keesmakers is failliet. Eigenaren Marc van Wanroij en Gijs Jansen hopen dat een ander bedrijf het merk Kees wil overnemen en de plantaardige kaasalternatieven op de markt wil blijven brengen.

Keesmakers is opgericht in 2010 en sindsdien heeft het bedrijf zich gericht op consumenten die vanwege hun gezondheid moeten letten op de inname van verzadigde vetten. De kaas van Kees is gemaakt van rauwe melk. Het procedé is te vergelijken met het maken van Goudse kaas. Kees bevat echter geen zuivelvetten, maar plantaardige oliën die rijk zijn aan onverzadigde vetzuren. Hierdoor bevat dit product 50 procent minder verzadigd vet dan een 48+ kaas. Daarnaast is het  vegetarisch gestremd, lactosevrij en bevat het 25% minder zout dan een even oude 48+ kaas.

Melk van DOC

DOC Kaas is met ongeveer 9% van de aandelen een van de aandeelhouders in Kees. De  productie met melk van DOC Kaas heeft plaatsgevonden bij de zuivelonderneming in Hoogeveen, onderdeel van de DMK Group, de grootste Duitse zuivelcoöperatie. Deze telt 7.000 leden-melkveehouders en circa 7.700 medewerkers op meer dan twintig locaties in Duitsland, Nederland en andere landen. De coöperatie verwerkt melk tot onder meer kaas, zuivelproducten en ingrediënten, babyvoeding, ijs en weiproducten onder merken als Milram, Oldenburger, Uniekaas, Alete en Humana.