Melkpoedertorens van FrieslandCampina naar Royal A-ware

‹ Terug naar overzicht

Melkpoedertorens van FrieslandCampina naar Royal A-ware

Geplaatst op:

Royal A-ware wil de melkpoedertorens in Aalter (België) van FrieslandCampina overnemen. De productie van de locatie in Aalter heeft een capaciteit van circa 45.000 ton melkpoeder. 

FrieslandCampina blijft echter actief in deze Belgische fabriek. De zuivelcoöperatie zal er consumentenzuivel blijven produceren. Ook worden de geplande investeringen voortgezet. 

Bij het bedrijfsonderdeel in Aalter werken veertig medewerkers. Deze gaan mee naar Royal A-ware zodra beide partijen een definitieve overeenkomst gesloten hebben. De verkoop wordt naar verwachting voor het eind van het eerste kwartaal in 2021 afgerond.

Netwerk optimaliseren

De voorgenomen verkoop is onderdeel van de strategie van FrieslandCampina om het netwerk te optimaliseren met behoud van de best mogelijke melkverwerking, verdere waardecreatie en kostenoptimalisatie. Deze strategie – Our purpose Our plan – wordt versneld doorgevoerd, zoals ruim een maand geleden werd aangekondigd door het zuivelconcern. 

Overname melkpoedertorens

De overname van de melkpoedertorens door Royal A-ware past in de strategie van de onderneming om klanten met een zo breed mogelijk productportfolio te bedienen. Het Nederlandse familiebedrijf wil in de melkpoederfabriek gaan investeren om zo goed mogelijk in te kunnen spelen op de vraag van de klant.