Milcobel gaat wei leveren aan Arla Foods Ingredients

‹ Terug naar overzicht

Milcobel gaat wei leveren aan Arla Foods Ingredients

Geplaatst op:

Milcobel gaat samenwerken met Arla Foods Ingredients. De Belgische zuivelcoöperatie gaat weiproteïne-retentaat leveren dat afkomstig is van haar mozzarellaproductie in Langemark. Arla Foods Ingredients zal de grondstof verfijnen voor gebruik bij de productie van gespecialiseerde ingrediënten voor premium proteïnemarkten. Deze omvatten melkvetglobulemembraan (MFGM) voor zuigelingenvoeding en weiproteïine-hydrolysaten voor medische voeding.

(foto: Milcobel)

Henrik Andersen, CEO van Arla Foods Ingredients, zegt: “Het uitgangspunt voor deze overeenkomst was de groeiende vraag naar hoogkwalitatieve, gespecialiseerde proteïne-ingrediënten. We kozen voor een samenwerking met Milcobel vanwege de hoge standaarden die het hanteert en de bevoorradingszekerheid die het weet te bieden. Dit is opnieuw een schitterend voorbeeld van een zuivelcoöperatie die samenwerkt ten voordele van haar leden. Dit zal ook nieuwe opportuniteiten bieden voor onze klanten, vooral in de medische sector en die van de voeding voor de eerste levensfase.”

Voor zuigelingen- en medische voeding

Francis Relaes, Managing Director van Milcobel Premium Ingredients, zegt: “We zijn bijzonder blij met het partnership met Arla Foods Ingredients – een bedrijf dat innovatie hoog in het vaandel draagt en een expert is in gespecialiseerde proteïne-ingrediënten. Voor Milcobel betekent dit een verdere versterking van onze strategie en een belangrijke stap vooruit in de valorisatie van onze weistroom, die zich zal vertalen in toegevoegde waarde voor onze leden-melkveehouders.”

“We zijn enorm fier dat onze wei gebruikt zal worden in hoogwaardige producten voor zuigelingen- en medische voeding. Het engagement van onze melkveehouders om melk van een consistente, hoge kwaliteit te leveren, gecombineerd met de commerciële skills en technische expertise van onze teams, geeft Milcobel een unieke positie op de wereldwijde mozzarellamarkt. Milcobel vormt zo de perfecte partner om weiproteïne-retentaat te leveren.”

Over Arla Foods Ingredients

Arla Foods Ingredients biedt weioplossingen met toegevoegde waarde. De dochteronderneming van Arla Foods levert van wei afgeleide ingrediënten en ondersteunt de voedingsindustrie met de ontwikkeling en efficiënte verwerking van natuurlijke, functionele en voedzame voedingsproducten. Het bedrijf bedient wereldwijde markten binnen de domeinen voeding voor de eerste levensfase, medische voeding, gezondheidsvoeding en andere voedingsproducten en dranken. Arla Foods Ingredients

 

Arla Foods Ingredients kondigde deze zomer aan dat het met NIZO een klinische studie gaat uitvoeren naar Lacprodan OPN-10, een van wei afgeleid nieuw voedingsingrediënt dat sterk is verrijkt met osteopontine.

Over Milcobel

Milcobel Premium Ingredients is gespecialiseerd in zuivelingrediënten voor de internationale voedingsindustrie en foodservice. Het is een wereldspeler voor mozzarella en hoogkwalitatief melkpoeder en voorziet de professionele sector van boter, room en wei. De ingrediënten worden geleverd aan markten in meer dan 100 landen. www.milcobel.com

 

Milcobel zette in 2021 een sterk resultaat neer. Er werd een omzet van € 1,14 miljard gerealiseerd en een geconsolideerde nettowinst van € 10,7 miljoen. De nettowinst wordt aangewend ter versterking van het eigen vermogen. De solvabiliteit steeg van 25,5 procent in 2020 naar 28 procent in 2021. De nettoschuld daalde met € 40 miljoen in 2021 boven op de reeds gerealiseerde daling van € 26 miljoen in 2020.