Nikolaas Vles nieuwe CEO NIZO

‹ Terug naar overzicht

Nikolaas Vles nieuwe CEO NIZO

Geplaatst op:

Nikolaas Vles is per vandaag benoemd tot CEO van onderzoeksorganisatie NIZO Group als opvolger van Gisela Frijlink. Hij heeft internationale ervaring op het gebied van voeding en voedingsingrediënten. Bovendien speelt hij een sleutelrol in de voedingstransitie, waarbij hij impact wil creëren middels partnerschappen.

 

Nikolaas Vles is afkomstig van de ICL Group, waar hij recent als CEO heeft gewerkt bij Prolactal GmbH in Oostenrijk. In zijn nieuwe functie bij NIZO zal hij een groeiend aantal klanten helpen bij het transformeren van hun voedingsproducten of ingrediënten.

75 jaar expertise

NIZO heeft 75 jaar ervaring en expertise in contractonderzoek op het gebied van eiwitten en fermentatie en het opschalen van producten.  De organisatie wil helpen bij de transitie van dierlijke naar plantaardige eiwitten, het vergroten van gezondheidsvoordelen en het verbeteren van de voedselveiligheid. Bovendien wil zij het voedingsproces van haar klanten efficiënter maken, wat uiteindelijk moet leiden tot betere voeding en gezondheid.

‘Bruggen slaan’

Vles: “De mensen in onze organisatie vormen samen de drijvende kracht achter onze inspanningen. Ik zie NIZO als een verantwoordelijke, door mensen gedreven organisatie, waarin iedereen een stem heeft en als doel heeft de transformatie te ondersteunen. Ik werk actief samen met het team dat probeert innovatie oplossingen te bedenken. Daarmee willen we bruggen slaan en langdurige zakelijke relaties realiseren. Daarbij verzekeren we integriteit op het hoogste niveau.”

De nieuwe CEO heeft de Nederlandse nationaliteit en burgerlijk en bedrijfsrecht gestudeerd. Bovendien heeft hij ‘Executive MBA’s’ van INSEAD en de London Business School behaald.

Nikolaas Vles. Foto: Prolactal GmbH