Nizo: André van der Wulp coo, Alwine Kardinaal themadirecteur bij TiFN

‹ Terug naar overzicht

Nizo: André van der Wulp coo, Alwine Kardinaal themadirecteur bij TiFN

Geplaatst op:

André van der Wulp is op 1 augustus begonnen als chief operation officer bij Nizo. En Alwine Kardinaal, onderzoeker bij het R&D-centrum, werd op dezelfde datum themadirecteur Gezonde Voeding binnen het Top Institute Food and Nutrition (TiFN).

André van der Wulp.

André van der Wulp heeft meer dan 35 jaar ervaring in de voedingsmiddelenindustrie, waar hij verschillende senior onderzoeksfuncties heeft bekleed bij verschillende bedrijven. Van der Wulp voltooide een studie Chemische technologie aan de Technische Universiteit Delft.

Nieuwe coo Nizo

De nieuwe coo komt van Cargill waar hij regionaal onderzoeksdirecteur voor Europa was en de leiding had over het onderzoekscentrum van het concern in Vilvoorde. Voordat hij bij Cargill in dienst trad werkte hij vijf jaar voor Quest Flavours en zestien jaar bij Unilever.

Themadirecteur bij TiFN

Alwine Kardinaal.

Dr. Alwine Kardinaal is sinds 1 augustus themadirecteur Gezonde Voeding binnen het TiFN. Zij is werkzaam als onderzoeker bij Nizo. Hier ligt de focus van het onderzoek van Kardinaal op het aantonen en begrijpen van de effecten van voedingsingrediënten op de darmgezondheid en immuniteit. Daarbij combineert ze in vitro-studies en klinische onderzoeksresultaten. 

Kardinaal blijft werkzaam bij Nizo en zal de TiFN-functie op detacheringsbasis vervullen. Eerder werkte ze voor TNO. Zij heeft meer dan vijftig wetenschappelijke publicaties op haar naam staan.

Eerder dit jaar stelde Nizo Gisella Frijlink aan als ceo.