NIZO en dsm-firmenich sluiten partnerschapsovereenkomst

‹ Terug naar overzicht

NIZO en dsm-firmenich sluiten partnerschapsovereenkomst

Geplaatst op:

NIZO, het testinstituut voor voedingsproducten in Ede, is een productiepartnerschap aangegaan met dsm-firmenich. Het langetermijncontract is inmiddels ondertekend.

Onderdeel van de strategische alliantie tussen NIZO en dsm-firmenich is de verkrijging van de naburige melkzuurfabriek van Vika Nutrition BV (Givaudan Groep). NIZO vergroot hiermee zijn mogelijkheden en kan verder gaan met de ontwikkeling van zijn innovatiecampus.”We zijn erg blij met deze acquisitie, omdat dit melkzuurproces ooit door NIZO is ontwikkeld”, zegt CEO Nikolaas Vles. “Het is een goed voorbeeld van de wijze waarop NIZO de innovatieve transformatieprocessen kan versnellen door de combinatie van wetenschap en operationele excellentie. De transactie onderstreept bovendien het sterke partnerschap met dsm-firmenich.”

30 jaar samenwerking

NIZO en dsm-firmenich werken al zo’n dertig jaar samen. “Onze sterke expertise op het gebied van voedsel- en gezondheidsonderzoek en een holistische projectbenadering hebben onze innovatieontwikkeling nu al omhoog gestuwd. Dit ondersteunt onze overtuiging dat NIZO de juiste partner is voor dsm-firmenich als het gaat om de levering van melkzuur en steun bij toekomstige onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten”, aldus Dirk Lippits die het werkgeversverhaal (EVP) vertelt op het gebied van ingrediëntenoplossingen, smaak, textuur en gezondheid.

Eiwittransitie

NIZO heeft een strategische focus op de eiwittransitie. Het instituut heeft onlangs een investeringsprogramma van 5 miljoen euro afgerond voor het opwaarderen van NIZO’s proeffabriek voor de ontwikkeling en opschaling van plantaardige en andere alternatieve proteïnen. Het onderzoeksinstituut biedt start-ups en scale-ups in dit domein vestigingsmogelijkheden.

Illustratie: NIZO. Links NIZO's bestaande faciliteit, rechtsboven de nieuwe melkzuurfaciliteit.