Onbreekbare, CIP-bestendige inline pH-sensor

‹ Terug naar overzicht

Onbreekbare, CIP-bestendige inline pH-sensor

branded
Geplaatst op:

Wegens het risico op glasbreuk worden pH-elektrodes uit vele voedingsprocessen geweerd. Alternatieve elektrodes zoals ISFET blijken toch niet de oplossing te zijn omdat ze slecht bestand zijn tegen de CIP-reinigingsprocedure en de emailsensoren zijn budgettair een hoge aanslag op de investering. InPro X1 brengt daar verandering in!

De nieuwe Mettler Toledo InPro X1 is de allereerste onbreekbare, ‘food-safe’ en CIP-bestendige pH-sensor voor inline meting.

De X-chip, het hart van de sensor, is virtueel onbreekbaar en gemaakt van hoogtechnologisch composietmateriaal. Daarnaast is de InPro X1 bestand tegen veelvuldige CIP-cycli. Laat dat nu net het grote minpunt zijn van onder meer ISFET-sensoren. De nieuwe sensor blijft stabiel, ook na tientallen keren reinigen. Dat komt door de revolutionaire constructie.

 

De zuurtegraad (pH) van voedingsmiddelen of ingrediënten is een belangrijke kwaliteitsparameter. Zeker in de zuivelindustrie. Het einde van de fermentatie bij yoghurtproductie, bijvoorbeeld, is een belangrijk moment. Niet enkel voor de kwaliteit van de yoghurt zelf, maar ook voor de efficiëntie van het proces. Met een inline pH-meting ken je exact het eindpunt van de fermentatie en kun je sneller naar de volgende processtap. pH-metingen vind je ook bij de controle van grondstoffen, voor procesopvolging en kwaliteitscontrole. Kortom, een veilige inline pH-meting levert een hoger rendement door tijdwinst en een hogere kwaliteit van het eindproduct. Inline meten is goedkoper en sneller dan monstername en controle in het lab.

De InPro X1 is de sensor waar de voedingsindustrie al jaren om vraagt. Onbreekbaar, CIP-bestendig, betrouwbaar, onderhoudsarm, hygiënisch en mét de juiste certificaten.

Natuurlijk is deze sensor intelligent en wordt volledig ondersteund door het ISM-platform (Intelligent Sensor Management). De elektrode is vooraf gekalibreerd en je kan in één oogopslag de levensduur en status aflezen. Dit geeft maximale zekerheid voor de meting en het proces.

Dit alles maakt van deze revolutionaire pH-elektrode het gedroomde en onmiddellijk inzetbare alternatief voor ISFET-sensoren. Het is meteen ook het ideale moment om af te stappen van monsters en manuele controles.

Lees het volledige blogbericht met alle voordelen.