Ook Utrecht heeft nu een Kaasbar

‹ Terug naar overzicht

Ook Utrecht heeft nu een Kaasbar

Geplaatst op:

Ook Utrecht heeft een Kaasbar. De zaak aan de Lijnmarkt is afgelopen weekeinde tevens geopend als winkel. 

In de Utrechtse Kaasbar – een initiatief van Mark Noë – kunnen consumenten kiezen uit een assortiment van 24 Nederlandse kazen. Ze zijn ingekocht bij verschillende kaasboerderijen in het land en op de kaart onderverdeeld in wit, rood en blauw flora en harde kazen. 

Lopende band in Kaasbar

Op het menu van de Utrechtse vestiging staan bijvoorbeeld Le Petit Doruvael van kaasboerderij Doruvael, Koekaas Fiore en waterbuffelkaas Stella van kaasmakerij Oudwijker, Brabants Blauw van kaasmaker  Bastiaansen, Zeewier en Bierkaas van Kaaslust en Boer’n Trots van landgoed Kaamps.

Gasten van de horecagelegenheid kunnen de kazen vanachter een lopende band geserveerd krijgen, gecombineerd met wijnen en speciaalbieren. Op deze kaastrein komen de verschillende kazen voorbij, gesorteerd van mild naar sterk.

Horecagelegenheid is familieaangelegenheid

Het concept bestaat ook in Amsterdam. De Kaasbar heeft hier een vestiging aan de Ferdinand Bolstraat. Op deze locatie kunnen in het weekend kaas- en wijnborrelboxen worden afgehaald. Ook bezorgen is mogelijk. 

De horecagelegenheid is een initiatief van drie ondernemers afkomstig uit één familie in de kaashandel: Mark Noë, Hademar Veldhuisen en Thierry Westland.