Open Boerderijdagen 2024: ontdekken waar zuivel vandaan komt

‹ Terug naar overzicht

Open Boerderijdagen 2024: ontdekken waar zuivel vandaan komt

Geplaatst op:

Tijdens de 17e editie van de Campina Open Boerderijdagen (vrijdag 10 en maandag 20 mei) openen zeventig melkveebedrijven  hun erf voor publiek. Met leuke en leerzame activiteiten op en rond de boerderij kunnen jong en oud het boerenleven van dichtbij ervaren. Melkveehouders van Campina laten zien waar zuivel vandaan komt en hoe zij bijdragen aan ‘een betere morgen’: een betere ochtend door een goede start van de dag met een goed ontbijt en een betere toekomst voor volgende generaties. De toegang is gratis.

Voor bezoekers van de Open Boerderijdagen is er  van alles te doen en te leren. Ze kunnen melkpak bowlen, een puzzel maken met zonnepanelen en tegen elkaar strijden in een ‘melkweg race’. Ook kunnen liefhebbers zich laten schminken of deelnemen aan een (blinde) proeverij in de zuivelbar. Bij aankomst op de boerderij krijgen kinderen een Campina Doeboek mee vol met leuke weetjes en spelletjes en uitleg over de Open Boerderijdagen en alle activiteiten.

Voor een betere morgen

Boeren laten zien waar zuivelproducten vandaan komen. Campinaproducten – zoals yoghurt, melk en kwark – vormen de basis van een goed ontbijt. Dat zorgt voor een goede start van de dag. Daarnaast tonen melkveehouders aan de hand van speelse en leerzame activiteiten wat zij doen op het gebied van duurzaamheid. Zo zijn veel Campina-boeren ook energieboer: ze wekken groene energie op met windmolens, zonnepanelen en mestvergisters. Deze groene boerenstroom wordt gebruikt voor de productie van alle Nederlandse Campinaproducten.
De deelnemende boerderijen zijn vrijdag 10 mei (de dag na Hemelvaartsdag) of maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) gratis toegankelijk van 10.00 tot 16.00 uur. Op campina.nl/boerderijdagen is te zien welke boerderijen meedoen.