Publieksactie: ruim 2.500 boeren en tuinders laten zien wat zij voor ons doen

‹ Terug naar overzicht

Publieksactie: ruim 2.500 boeren en tuinders laten zien wat zij voor ons doen

Geplaatst op:

Boeren en tuinders hebben dinsdag 14 mei een massale publieksactie gelanceerd. Zij laten daarmee zien wat zij voor Nederland betekenen. Door het hele land zijn op boerenbedrijven meer dan 2.500 spandoeken opgehangen.

Op de spandoeken laten boeren en tuinders de producten zien die zij voor de Nederlanders maken. De eerste zijn vandaag aan gedeputeerde(n) in de negen provincies waar LTO Noord actief is. “Boeren en tuinders beleven onzekere tijden. Dat is enorm pijnlijk. Vaak laten we deze pijn ook zien. Dit keer kiezen wij heel bewust voor een positieve campagne. Het gaat niet over de problemen waar wij mee te maken hebben. Maar we laten nu juist zien wat wij ondanks al deze problemen nog steeds betekenen voor Nederland. Of het nu gaat om verse melk, lekkere patat of gezonde aardbeien. Dat komt allemaal van boeren en tuinders”, aldus LTO Noord-voorzitter Dirk Bruins.

Spandoeken

Er zijn in totaal 2.609 spandoeken door leden en niet-leden van LTO Noord besteld. Er zijn 21 verschillende spandoeken met 21 verschillende jonge boeren en tuinders. Daarnaast zijn er ook reclame-uitingen op verschillende plekken in het land. Stuk voor stuk laten deze jonge boeren en tuinders zijn welke producten er in de land- en tuinbouw gemaakt worden. Eén van hen is Lieke kregel, het gezicht van het spandoek met verse melk. “Wij zijn trots op de producten die er mede dankzij ons zijn. Daarom staan we ook op de spandoeken. Hiermee ziet Nederland de toegevoegde waarde van de boerderijen waar zij lopen, fietsen of rijden”, zegt Lieke Kregel.

Het spandoek van Lieke Kregel. Foto: LTO Noord