Rechtbank verklaart Melkmachine Centrum Noord failliet

‹ Terug naar overzicht

Rechtbank verklaart Melkmachine Centrum Noord failliet

Geplaatst op:

Melkmachine Centrum Noord (MCN) in Drachten is door de rechtbank in Leeuwarden failliet verklaard.

Het bedrijf had de laatste jaren moeite om kosten en opbrengsten in evenwicht te brengen, aldus waarnemend curator Ronald Klarus in de Leeuwarder Courant. Het ontbreekt MCN aan voldoende geschikt personeel, waardoor het bedrijf duur personeel in moet huren.

Verlies voor Melkmachine Centrum Noord

MCN leed in de afgelopen drie jaar verliezen. Het bedrijf paste bij uit eigen vermogen. In 2019 was daar nog € 40.720 van over. 

Werkzaamheden gaan door

De werkzaamheden gaan voorlopig door. Mogelijkheden voor een doorstart of overname worden nader bekeken. Bij MCN werken 26 mensen. 

Dealer GEA Farm Technologies

MCN is een van de grootste dealers van GEA Farm Technologies. Het bedrijf levert onder meer stalinrichtingen, voersystemen en melkinstallaties aan de melkveehouderij en verzorgt onderhoud.   

MCN werd dertig jaar geleden onder de naam Melkmachine Centrum Friesland opgericht in Joure. Het bedrijf, dat Noord-Nederland als werkgebied heeft, werd in 1999 samengevoegd met Terpstra in Dokkum, gevolgd door overnames van drie andere bedrijven in melktechniek: Oosterhof Melktechniek, Ten Berge Melktechniek en Breider Melktechniek.