Resultaten Lactalis dalen ondanks flinke omzetgroei

‹ Terug naar overzicht

Resultaten Lactalis dalen ondanks flinke omzetgroei

Geplaatst op:

De omzet van de Franse multinationale zuivelproducent Lactalis is in 2022 met 28,4 procent gestegen naar  28,3 miljard euro. De geconsolideerde nettowinst daarentegen is gedaald met 14 procent tot 384 miljoen euro (1,36 procent van de omzet).

Lactalis, wereldwijd de op negen na grootste levensmiddelengroep, is ondanks de ongekend hoge inflatie boeren blijven steunen. De onderneming garandeert een hogere aankoopprijs voor melk dan haar concurrenten. Bovendien investeert het bedrijf vorig jaar 750 miljoen euro (17 procent meer dan in 2021) in het moderniseren van de vestigingen en het verkleinen van de ecologische voetafdruk.

Doorberekenen kosten moeilijk

Het solide bedrijfsmodel van de Lactalis Groep heeft gezorgd voor een versnelling van de groei in 2022. De winstmarges van de groep zijn echter flink aangetast door de moeilijke concurrentiepositie en het niet altijd kunnen doorberekenen van een kostenstijging met meer dan 20 procent.

Ondanks grote inspanningen om het concurrentievermogen te verbeteren en door de moeilijkheid om een kostenstijging van meer dan 20 procent door te berekenen, zijn de marges van de groep echter aanzienlijk aangetast. In Nederland is de Lactalis Group actief onder de naam Royal Lactalis Leerdammer BV.

Voor het originele Franstalige persbericht klik hier.