Rosanne Sluijs (CONO Kaasmakers) wint de Gouden Kaasboor 2023

‹ Terug naar overzicht

Rosanne Sluijs (CONO Kaasmakers) wint de Gouden Kaasboor 2023

Geplaatst op:

725 kaasprofessionals vanuit de kaasindustrie, -handel, -speciaalzaken en -kennisinstituten hebben onlangs gekeken, geroken, gevoeld en geproefd van een speciaal voor hen geselecteerd assortiment Nederlandse kaas. Dit aantal deelnemers markeert een nieuw record in de 64-jarige geschiedenis van het NNKC (Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours). Rosanne Sluijs (CONO Kaasmakers) is tijdens  een amusementsshow op 12 oktober in Nijkerk bekroond met de Gouden Kaasboor en zal als jurylid worden afgevaardigd naar internationale kaaswedstrijden.

Het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours is dit jaar voor de 63e keer georganiseerd en het enige in zijn soort ter wereld. Tijdens de show in Nijkerk, met optredens van de 3J’s, Rob Scheepers en Christian Farla, heeft niet alleen Rosanne Sluijs een prijs gekregen. Ook anderen die uitblinken in het onderscheiden van soort, rijpingsstadium, smaak en kwaliteit zijn beloond en kunnen zich de beste kaaskenners van Nederland noemen.

Medailles

Gouden medailles zijn vergeven aan Eduard Treur van Treur Kaas in Woerden (categorie Handel), Mathijs Slager van FrieslandCampina ‘Cheese’ in Wageningen (Industrie) en Wouter van Vliet van firma A.C. van Vliet in Nieuw-Lekkerland (Detailhandel). Zilveren medailles zijn in ontvangst genomen door Timme Helmes van Zijerveld BV in Bodegraven (Handel), Klaas Visser van Rouveen Kaasspecialiteiten (Industrie) en Jorian Torn Broers van Kaashandel Torn Broers in Veenendaal (Detailhandel).
Martin Willig, financieel directeur bij Kaasmakerij Henri Willig, heeft wederom het podium behaald tijdens het Nederlands Nationaal Kaaskeurconcours. Hij is naar huis gegaan met een bronzen medaille in de categorie Industrie, evenals Justin Koster (Rouveen) met evenveel punten en Henk Mul (CONO). Winnaars in de andere categorieën: Handel: Chris Huisman (Zijerveld), John Koemans (Van Beek Kaas) en Marga van der Neut (A-ware); Detailhandel: Afke Spierings (Landwinkel Boer Spierings), Henrike Norder (Kaashandel Torn Broers en Marlou Klijn (Alexanderhoeve Hellevoetsluis).

 

Rosanne Sluijs, winnares van de Gouden Kaasboor. Foto: NNKC