Royal A-ware en Hoogwegt gaan samen in verkoop melkpoeders en room

‹ Terug naar overzicht

Royal A-ware en Hoogwegt gaan samen in verkoop melkpoeders en room

Geplaatst op:

Royal A-ware en Hoogwegt gaan voor de lange termijn samenwerken in de verkoop van melkpoeders en room die Royal A-ware produceert in Aalter (België). De samenwerking versterkt de kernactiviteiten van beide familiebedrijven.

De productielocatie in Aalter.

De samenwerking met Royal A-ware biedt Hoogwegt een solide basis om een betrouwbare levering van melkpoeders en room van hoge kwaliteit aan haar klanten te verzekeren. “We zijn erg blij met deze samenwerking”, zegt Patrick van Leuven, managing director van Hoogwegt International. “Hiermee kan Hoogwegt haar klanten in en buiten Europa een stabiele bron van deze melkproducten bieden. Melkpoeders uit Aalter kenden we al heel goed. In de toekomst zullen we samen met Royal A-ware de productportfolio verder ontwikkelen.”

Ervaring Hoogwegt

Royal A-ware startte in november 2021 met de productie van melkpoeder en room in Aalter. “Hoogwegt is een groot familiebedrijf met vergelijkbare genen als Royal A-ware”, zegt Jan Anker, ceo van Royal A-ware. “Dankzij deze samenwerking voor de lange termijn, kunnen we mede gebruikmaken van hun jarenlange ervaring en expertise als het gaat om verkoop van melkproducten en hebben we direct toegang tot hun wereldwijde netwerk. Dit past in de strategie van Royal A-ware om te groeien met langdurige partnerships.”

Patrick van Leuven, managing director van Hoogwegt International (links), en Jan Anker, ceo van Royal A-ware.

Productielocatie Aalter

De productie van de locatie in Aalter heeft een capaciteit van circa 45.000 ton melkpoeder. Bij dit bedrijfsonderdeel in Aalter werken veertig medewerkers. Deze zijn meegegaan naar Royal A-ware.

FrieslandCampina blijft na de overname van de melkpoedertorens door Royal A-Ware actief in deze Belgische fabriek. De zuivelcoöperatie blijft er consumentenzuivel produceren. Ook worden geplande investeringen worden doorgevoerd. 

Lees ook: Snelheid fusies en overnames hangt af van kapitaal en marktsegment