Royal A-ware neemt failliet verklaarde Hollebeekhoeve over

‹ Terug naar overzicht

Royal A-ware neemt failliet verklaarde Hollebeekhoeve over

Geplaatst op:

Royal A-ware heeft een akkoord bereikt met de curator betreffende de overname van de installaties van het op 15 maart failliet verklaarde Hollebeekhoeve. Aan de getroffen medewerkers wordt de mogelijkheid geboden in dienst te treden bij A-ware.

Hollebeekhoeve in Kruibeke.

“Het uitgesproken faillissement is voor alle betrokkenen enorm vervelend”, reageert Jan Anker, ceo bij Royal A-ware. “Met name voor de getroffen medewerkers leidt dit tot grote onzekerheid. Wij hebben hen inmiddels een baan aangeboden. Samen met hen richten we ons nu op het herstarten van de activiteiten in Kruibeke. Op korte termijn ontvangen alle stakeholders hierover meer informatie.”

Overname Hollebeekhoeve biedt groeikansen

Royal A-ware is al een aantal jaren actief in België. De overname van de Hollebeekhoeve-apparatuur in Kruibeke biedt A-ware de kans om zijn groeiambitie in België te versnellen en past tevens in de strategie om klanten te bedienen met een zo’n breed mogelijk productassortiment. De uitbreiding biedt eveneens groeikansen voor de huidige melkleveraars van A-ware in België. Ook ontstaat er opnieuw ruimte 

Royal A-ware België

Sinds november 2021 produceert Royal A-ware melkpoeder in het Belgische Aalter. Door de nodige investeringen wordt de capaciteit van de zuivelfabriek dit jaar fors uitgebreid, zodat hier uiteindelijk jaarlijks 40.000 ton melkpoeder en 40.000 ton room voor boterproductie geproduceerd kan worden. De melk die verwerkt wordt in Aalter haalt A-ware op bij melkveehouders uit de omliggende regio’s.

Daarnaast heeft Royal A-ware een vestiging in Merchtem. Hier worden verse room, slagroom, culinaire (kook)room, plant based room, ijs en milkshakemixen geproduceerd voor professionele eindgebruikers als chocolatiers en industriële verwerkers.

Over Hollebeekhoeve

Zuivelverwerker Hollebeekhoeve zag de kosten exploderen, terwijl de contracten voor consumptiemelk met de supermarkten nog tot juli vastliggen. De zuivelproducten van het bedrijf lagen bij winkels als Aveve en AD Delhaize, meldt Vilt.

Begin maart werd al een voorlopig bewindvoerder aangesteld. In boekjaar 2020 leed de zuivelleverancier een verlies van € 1,8 miljoen.  Het bedrijf had 25 medewerkers.

De Hollebeekhoeve, gevestigd op een terrein van 3 hectare, heeft een historie van het melkveebedrijf die veertig jaar teruggaat. In 2016 namen de twee broers Bart en Frank Quirynen en een neef Jimmy Quirynen het bedrijf over.

Hollebeekhoeve produceert in een volledig geautomatiseerde zuivelfabriek. Hier werd de aangeleverde ruim 8.000 liter melk binnen 24 uur verwerkt tot melk, karnemelk, room, yoghurt, kwark en boter.

Lees ook:
Royal A-Ware wil kaasproductie in Heerenveen uitbreiden
Royal A-ware en Fonterra willen de productielocatie langs de A7 in Heerenveen fors uitbreiden. A-ware wil de kaasproductie verhogen door vooral het assortiment uit te breiden.