‹ Terug naar overzicht

Royal A-ware neemt Spaanse zuivelfabriek over van Danone

Royal A-ware neemt Spaanse zuivelfabriek over van Danone

Geplaatst op:

Het Nederlandse familiebedrijf Royal A-ware neemt de zuivelfabriek in het Spaanse Salas over van zuivelproducent Danone. Royal A-ware wil investeren in de fabriek om die duurzamer en toekomstbestendig te maken.

Royal A-ware zal vanaf 2024 mozzarella van koemelk  produceren in Salas. De melk die het bedrijf verwerkt is dan afkomstig van melkveehouders in de regio. Gesprekken met geïnteresseerde melkveehouders beginnen op een nader te bepalen moment. Danone heeft de fabriek gebruikt voor de productie van onder meer kwark en desserts.

Strategie

Jan Anker, CEO Royal A-ware: “Deze aankoop past in onze strategie om klanten met een zo breed mogelijk productportfolio te bedienen. We gaan in Salas mozzarella produceren voor retail- en foodservice-klanten wereldwijd. Om zo goed mogelijk te kunnen inspelen op hun behoeften, gaan we investeren in deze zuivelfabriek. Hiermee bieden we melkveehouders in de regio voor de langere termijn groeimogelijkheden.”

Royal A-ware is een internationaal familiebedrijf, gespecialiseerd in het produceren, rijpen, versnijden en verpakken van kaas en de productie van dagverse zuivel, room, melkpoeder en tapas. Bij het bedrijf werken meer dan 3.000 medewerkers verspreid over diverse vestigingen onder andere in Nederland en België.