Royal GD kennispartner van Dairy Academy NL

‹ Terug naar overzicht

Royal GD kennispartner van Dairy Academy NL

Geplaatst op:

Royal GD en Dairy Academy Nederland, het kennisplatform van Royal A-ware, zijn recent een partnerschap aangegaan. GD is hiermee één van de elf kennispartners van de Dairy Academy in Nederland.

GD heeft meer dan honderd jaar veterinaire kennis en praktische ervaring. Het veterinair laboratorium levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen op het gebied van diergezondheid. Deze kennis en expertise gaan de Nederlandse melkveehouders die leveren aan A-ware helpen de gezondheid en het dierenwelzijn van hun veestapel naar een hoger niveau te tillen. Dairy Academy NL brengt met deze samenwerking praktijkervaringen van uiteenlopende melkveebedrijven en de brede kennis van GD op het gebied van diergezondheid samen.

Iedere melkveehouder heeft een andere behoefte en bedrijfsvoering. Ynte Schukken, CEO Royal GD: “Geen bedrijf is hetzelfde. Ondanks alle verschillen is een gezonde veestapel voor iedere veehouder essentieel. Melkveehouders zijn continu op zoek naar verbetering van diergezondheid en -welzijn. Met onze veterinaire kennis en innovatieve oplossingen helpen we melkveehouders graag vooruit. Dairy Academy NL is een mooi platform om onze praktische veterinaire kennis over bijvoorbeeld uier- en klauwgezondheid te delen met de melkveehouders van A-ware.”

Workshops

Met het partnership onderstrepen Royal GD en Royal A-ware het belang van diergezondheid. Klaas de Jong (COO Royal A-ware): “Dit partnerschap is een goede aanvulling op het huidige aanbod van Dairy Academy NL. De workshops van GD kunnen de melkveehouders helpen de diergezondheid nog verder te verbeteren. Het past perfect in onze strategie om zuivelproducten te produceren met een zo hoog mogelijke voedingswaarde en laagst mogelijke impact op mens, dier en milieu.” In 2024 verzorgt GD een aantal praktische workshops over uiergezondheid en klauwen, twee belangrijke thema’s op een melkveebedrijf. In deze workshops kunnen veehouders waardevolle kennis en ervaring opdoen om daarmee de uier- en klauwgezondheid op hun bedrijf gericht te verbeteren.


De onderteking van het partnerschap. Foto: Royal A-Ware