SIG en AnaBio Technologies komen met lang houdbare probiotische yoghurt in aseptische verpakking

‹ Terug naar overzicht

SIG en AnaBio Technologies komen met lang houdbare probiotische yoghurt in aseptische verpakking

branded
Geplaatst op:

SIG en AnaBio Technologies komen samen met een lang houdbare probiotische yoghurt in een aseptische verpakking. Een innovatie die meteen een nieuwe productcategorie creëert; probiotische dranken verpakt in aseptische kartonnen verpakkingen en spout pouches die zonder koeling langdurig houdbaar zijn.

Consumenten over de hele wereld associëren probiotica met gezondheidsvoordelen, vooral met een verbeterde darmgezondheid en een versterkte immuniteit. Het was tot op heden echter niet mogelijk om probiotica in aseptische drankverpakkingen te verpakken omdat e melkzuurbacteriën de gebruikelijke warmtebehandelingen tijdens het verwerkingsproces namelijk niet overleefden. Probiotica kunnen bovendien onstabiel zijn tijdens opslag, waardoor het gebruik ervan meestal beperkt is tot gekoelde dranken met een korte houdbaarheid.

Compleet nieuw aanbod

Daar komt nu verandering in dankzij een samenwerking van verpakkingsbedrijf SIG en AnaBio Technologies, een toonaangevende speler op het gebied van micro-inkapselingstechnologie. Gezamenlijk komen ze met een lang houdbare probiotische yoghurt in een aseptische verpakking.

Met deze innovatie creëren deze bedrijven een nieuwe productcategorie; probiotische dranken verpakt in aseptische kartonnen verpakkingen en spout pouches, ofwel voorgevormde zakken die zonder koeling langdurig houdbaar zijn. Fabrikanten van probiotische dranken met levende probiotica kunnen hun producten nu verpakken in kartonnen verpakkingen en spouted pouches die gedurende langere periodes zonder koeling op kamertemperatuur bewaard kunnen worden. Dit levert een compleet nieuw aanbod op voor de consument, dat voorziet in de behoefte aan gezonde, smakelijke en voedzame probiotische dranken in een duurzame en handige verpakking.

Unieke gezondheidsvoordelen en langere houdbaarheid

Sinéad Bleiel, oprichter van AnaBio Technologies: “Onze innovatieve gepatenteerde ‘encapsulation’ technologie omhult probiotische cellen zoals Lactobacillus stammen met een beschermende laag. Hierdoor zijn de stammen tijdens de verwerking bestand tegen hoge temperaturen. Tijdens het consumeren van het probiotische product wordt de coating op natuurlijke wijze afgebroken door spijsverteringsenzymen, waardoor het probioticum vrijkomt om in de dunne darm; de  gezondheidsvoordelen die dit geeft zijn legio. Samen met het deskundige team van SIG kunnen we consumenten niet alleen probiotische producten met unieke gezondheidsvoordelen bieden, maar ook een langere houdbaarheid voor meer gemak. Het is een echte innovatie op het gebied van probiotische drankproducten.”

Als industrie-expert in aseptisch vullen heeft SIG specifieke en geavanceerde vul- en verwerkingsparameters toegepast die een homogene suspensie van probiotische cellen per verpakking garanderen. Dit garandeert het veilig afvullen van probiotica in SIG’s aseptische verpakkingsoplossingen op het hoogste kwaliteitsniveau.

Christoph Wegener, Chief Markets Officer bij SIG: “Met het creëren van een nieuwe productcategorie bieden SIG en AnaBio drank- en levensmiddelenfabrikanten een baanbrekende oplossing voor de huidige beperkingen van verse probiotische dranken. Onze innovatie biedt lagere distributiekosten omdat er geen koeling nodig is, heeft een  langere houdbaarheid, een groter bereik en staat voor minder voedselverspilling voor zowel retailers als consumenten.”

Lees verder