Solarec en SIG kondigen hechte samenwerking aan

‹ Terug naar overzicht

Solarec en SIG kondigen hechte samenwerking aan

branded
Geplaatst op:

Solarec, het grootste zuivelbedrijf van België, is klaar voor de toekomst door haar samenwerking met SIG als nieuwe leverancier van verpakkingsoplossingen. Door de bestaande productielijnen te vervangen door vier efficiënte, flexibele SIG-vulmachines voor aseptische kartons, bereikt Solarec meerdere doelen tegelijk. Door te kiezen voor SIG kan het bedrijf retailklanten een breed scala aan nog duurzamere verpakkingsoplossingen bieden, waaronder vastgemaakte doppen. Bovendien kan Solarec het potentieel van de ultramoderne, flexibele en zeer efficiënte afvultechnologie van SIG volledig benutten om de productie te optimaliseren.

“Het was het juiste moment om een sprong naar de toekomst te maken. Voor ons is SIG hiervoor de beste partner, omdat we door deze samenwerking uitstekende vulmachinetechnologie, duurzame verpakkingen, state-of-the-art digitale oplossingen en uitstekende service uit één hand krijgen. Hierdoor kunnen we niet alleen onze eigen producten efficiënt en duurzaam verpakken, maar ook een bredere portfolio aan onze retailklanten bieden,” zegt Louis Ska, CEO van Solarec.

“Het SIG-team is verheugd om Solarec’s partner voor de toekomst te zijn. We zien onze nieuwe klant als een bedrijf dat zich bekommert om haar werknemers en de aangesloten boeren, maar ook om haar retailklanten, consumenten en het milieu. We zien ernaar uit om Solarec te ondersteunen bij het leveren van efficiënte, flexibele en duurzame verpakkingsoplossingen met voor iedereen louter voordelen”, zegt José Matthijsse, President & General Manager Europe bij SIG.

Flexibele afvullijnen voor meerdere formaten en volumes
De eerste van vier SIG Midi 12 Aseptic afvulmachines zijn in het derde kwartaal van 2023 geïnstalleerd. Met elk van deze afvullijnen kan Solarec twee verpakkingsformaten aanbieden (SIG MidiBloc en SIG MidiFit) in twee verschillende volumematen (500 en 1.000 ml). Formaat- en volumewisselingen kunnen snel en eenvoudig worden uitgevoerd: minder dan 30 minuten voor een formaatwissel en minder dan 15 minuten voor een volumewissel, wat zorgt voor maximale flexibiliteit. Hierdoor kan Solarec snel reageren op vragen uit de markt en zich zo duidelijk profileren. De machines hebben een hoge output van 12.000 verpakkingen per uur, die de jaarlijkse productie van 190 miljoen liter UHT-melk van Solarec perfect aankan.

Uitgebreid portfolio van nog duurzamere verpakkingsoplossingen
Met de nieuwe SIG-vulmachines kan Solarec haar retailklanten een uitgebreid portfolio van nog duurzamere verpakkingsmaterialen aanbieden. Het innovatieve SIG Terra-assortiment biedt een reeks toonaangevende primeurs en exclusives die zowel aantrekkingskracht op het schap als uitstekende milieukenmerken bieden. Het SIG Terra-assortiment biedt verschillende verpakkingsoplossingen met toegevoegde waarde, van aluminiumlaagvrije structuren tot structuren met hernieuwbare, biobased polymeren en met gerecyclede polymeren. Met deze stap bereikt het bedrijf een lagere CO2-voetafdruk: een Life Cycle Assessment uitgevoerd voor België in 2022 toont een aanzienlijke CO2-reductie.

Solarec zal allereerst zuivelproducten van zijn eigen merk ‘Véritable lait d’Ardenne’ afvullen in SIG Terra MidiFit met polymeren die 100% gekoppeld zijn aan biobased en hernieuwbare materialen. Vergeleken met een standaard aseptische SIG-kartonverpakking wordt hiermee 52% CO2 bespaard. Het bedrijf verhoogt hiermee het aandeel forest-based, hernieuwbare materialen tot 95%. Om te voldoen aan de wettelijke vereisten die in 2024 van kracht worden, heeft Solarec ook gekozen voor een SIG SwiftCap Linked – een van SIG’s sluitingen met vastgemaakte dop.

Lees verder