Van Ballegooijen Foods nieuwe naam Dairy Trading International

‹ Terug naar overzicht

Van Ballegooijen Foods nieuwe naam Dairy Trading International

Geplaatst op:

Van Ballegooijen Foods is sinds 1 januari de nieuwe naam voor Dairy Trading International. Van der Pol en Royal VIVBuisman maken deel uit van deze groep. Het bedrijf produceert gespecialiseerde roomboter, melkvet- en deegproducten in de vestigingen in Wijk en Aalburg en in Zelhem. 

boter van ballegooijen foodsVan Ballegooijen Foods komt van oorsprong uit de zuivelhandel en  verwerkt al meer dan honderd jaar room tot melkvet- en deegproducten. De productiebedrijven Van der Pol en Royal VIVBuisman tellen ruim 130 medewerkers. 

Van Ballegooijen Foods

Dairy Trading International kreeg de nieuwe naam omdat de onderneming al geruime tijd niet enkel meer actief is in de zuivelsector, maar ook steeds meer in de bakkerijsector. De groep ontwikkelde zich de afgelopen jaren van handelaar (trading) naar voedingsproducent. Het internationale karakter bleef ongewijzigd; Royal VIVBuisman en Van der Pol exporteren naar meer dan vijftig bestemmingen over de hele wereld. 

Meer vraag naar boter

De voedingsgroep kreeg bovendien nieuwe logo’s voor Van Ballegooijen Foods en voor Royal VIVBuisman (boter en melkvetproducten) en Van der Pol (deegproducten). Boterfabriek Koninklijke VIV Buisman breidde in 2019 in Zelhem uit met een nieuwe opslaghal voor room en boter. De locatie kreeg tevens een uitbreiding van het aantal opslagtanks vanwege de toenemende vraag naar verschillende boterproducten zoals biologische boter, weideboter en boter van Vlog-melk.

Een van de vier boterfabrieken

Koninklijke VIV Buisman, een van de vier boterfabrieken in Nederland, verwerkt in Zelhem met zestig medewerkers room tot boter, boterolie, ghee en karnemelk. Een deel van de grondstof gaat naar chocoladefabrikanten in Europa, terwijl het merendeel van de producten waaronder boterolie, is bestemd voor landen in het Midden-Oosten en voor Japan en Korea.