VanDrie Group en F&F Group gaan samenwerken

‹ Terug naar overzicht

VanDrie Group en F&F Group gaan samenwerken

Geplaatst op:

F&F Group en de VanDrie Group hebben een intentieovereenkomst getekend over samenwerking. In het kader daarvan neemt de VanDrie Group een belang in F&F Group. Die neemt op haar beurt de activiteiten van Schils Food over van de VanDrie Group.

De bedrijven zien in deze samenwerking grote potentie in het uitbouwen van hun beider positie in de markt voor zuivelgrondstoffen. Daarbij is bijzondere aandacht voor de klanten van zowel F&F Group als Schils Food. Door deze samenwerking zullen klanten van beide ondernemingen  toegang krijgen tot het uitgebreide gezamenlijke productportfolio. De bedrijfsvoering van F&F Group wordt autonoom voortgezet onder leiding van CEO Michiel de Boer, die zich langdurig heeft verbonden aan de VanDrie Group. “Met deze fusie bieden wij continuïteit aan onze klanten, medewerkers en alle overige stakeholders. De uitbreiding van ons portfolio biedt groeimogelijkheden voor ons bedrijf, onze medewerkers en onze klanten. Ik ben zeer enthousiast over onze nieuwe partner en de toekomstige samenwerking.” Aldus Michiel.

Mooie kansen

Voor de VanDrie Group biedt deze samenwerking mooie kansen in de ‘Feed & Food’-markt. De F&F Group is actief in het produceren, verhandelen en distribueren van zuivelgrondstoffen voor humane en dierlijke voeding over de hele wereld. Het familiebedrijf heeft een rijke geschiedenis die aansluit bij de VanDrie Group. Die produceert kalfs- en rundvlees, (kalver)voeders en zuivelgrondstoffen. Met een omzet van 2,75 miljard euro biedt het bedrijf werkgelegenheid aan ongeveer 2.600 personen.
De samenwerking wordt ter goedkeuring  voorgelegd aan de autoriteit Consument & Markt. De partijen verwachten dat de mededingingsautoriteit de goedkeuring zal afgeven.

Foto: VanDrie Group