Vreugdenhil breidt uit met biologische melkpoeder

‹ Terug naar overzicht

Vreugdenhil breidt uit met biologische melkpoeder

Geplaatst op:

Vreugdenhil Dairy Foods is op de productielocatie Putten gestart met het produceren van biologische volle én magere melkpoeder voor de voedingsmiddelenindustrie. Biologische melkpoeders worden steeds vaker gebruikt als ingrediënt voor biologische zoetwaren zoals koekjes en chocoladepasta.

De productielocatie in Putten. Foto: Vreugdenhil Dairy Foods

“Doordat de droogtorens in Putten relatief klein zijn ten opzichte van onze andere droogtorens, leent deze fabriek zich bijzonder goed voor de productie van speciale producten”, zegt directeur ‘business development’ Patrick Besten. “Hierdoor kunnen we met relatief kleine volumes beginnen.” De biologische melk wordt opgehaald bij een aantal leveranciers van Vreugdenhil. De keten is volledig Skal-gecertificeerd.

Nieuwe productlijnen

In 2022 heeft Vreugdenhil de productielocatie in Putten aangekocht. Er is geïnvesteerd om de kwaliteit van de fabriek op het juiste niveau te brengen. De fabriek is na een periode van investeren, opleiden en testen, commercieel in gebruik genomen. Hier wordt sinds begin dit jaar geitenmelkpoeder geproduceerd. Daar is nu biologisch bijgekomen. De mogelijkheden om plantaardige producten te verwerken worden momenteel onderzocht.

Zorgen voor morgen

Als Nederlandse producent van melkpoeders levert Vreugenhil Dairy Foods vandaag de nutritionele producten en ingrediënten van morgen. Deze zijn op basis van zuivel en plantaardige alternatieven. De jarenlange ervaring stelt Vreugdenhil in staat om, samen met melkveehouders, leveranciers, medewerkers en klanten, het verschil te maken voor miljoenen consumenten overal ter wereld.

Foto: Vreugdenhil Dairy Foods