Vreugdenhil verrijkt assortiment door samenwerking met Cosun Protein

‹ Terug naar overzicht

Vreugdenhil verrijkt assortiment door samenwerking met Cosun Protein

Geplaatst op:

Vreugdenhil Dairy Foods heeft een distributieovereenkomst gesloten met Cosun Protein voor Spanje, Japan en Zuid-Korea.

Cosun Protein is een nieuwe, opkomende zakelijke eenheid van de agrarische coöperatie Royal Cosun. Daar worden goed oplosbare, plantaardige eiwitten geproduceerd die bij uitstek geschikt zijn voor een breed scala aan voedings- en dranktoepassingen. Thijs Bosch, algemeen directeur van Cosun Protein, is ervan overtuigd dat zijn bedrijf klanten dankzij de samenwerking met Vreugdenhil Dairy Foods uitstekend kan bedienen. “Ons unieke Tendra® ‘Fava Bean Protein Isolate’ sluit goed aan bij de stijgende vraag naar hoogwaardige plantaardige eiwitten. Vooral in het segment van zuivelalternatieven waar traditionele zuivelproducenten hun assortiment willen uitbreiden met heerlijke niet-zuivelformules.”

Meer vraag naar plantaardige eiwitten

De afgelopen decennia zijn mensen steeds meer dierlijke eiwitten gaan eten, zoals vlees, vis, melk, eieren en kaas. Om de groeiende wereldbevolking in de toekomst te kunnen blijven voeden, groeit echter ook de vraag naar plantaardige eiwitten. Door de distributieovereenkomst van Vreugdenhil Dairy Foods met Cosun Protein krijgen klanten toegang tot een nog breder portfolio van eiwitrijke poeders met de toevoeging van Tendra® ‘Fava Protein Isolate’. Gerben van Schaik, commercieel directeur bij Vreugdenhil: “Het is voor ons een logische uitbreiding van ons assortiment. We zijn dan ook trots dat we deze mooie samenwerking met Cosun Protein aangaan en kijken uit naar de toekomst.” Het product Tendra® ‘Fava Protein Isolate’ is het resultaat van een specifieke, eigen extractietechnologie en een uniek zuiveringsproces. Het is een smaak- en geurneutraal plantaardig eiwit dat de industriële normen voor smaak, zuiverheid en oplosbaarheid overtreft.

(Bron: website Vreugdenhil Dairy Foods)

Het hoofdkantoor van Vreugdenhil Dairy Foods. Foto: Vreugdenhil