Wissel bij Arla Foods: Boot voor Padberg, Padberg voor Boot

‹ Terug naar overzicht

Wissel bij Arla Foods: Boot voor Padberg, Padberg voor Boot

Geplaatst op:

Arla Foods stelt Mark Boot per 1 augustus aan als nieuwe managing director Nederland, België en Frankrijk. Boot neemt, na negentien jaar in het buitenland te hebben gewerkt, de positie van de huidige managing director Bas Padberg over. Boot is momenteel managing director van de zuivelonderneming in Zuidoost-Azië (SEA). Padberg volgt hem vanaf 1 augustus op.

Mark Boot.

Boot brengt 25 jaar managementervaring  mee en heeft een master in Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Boot heeft voor Unilever verschillende sales en (global) marketingrollen bekleed in Europa en de Verenigde Staten. Vervolgens heeft hij bij FrieslandCampina leiding gegeven aan de organisaties in de Filipijnen en Vietnam. Vanaf 2016 is Boot bij Arla Foods verantwoordelijk voor de regio Zuidoost-Azië. In deze periode heeft hij gezorgd voor winstgevende groei.

Opvolger Bas Padberg bij Arla SEA

managementswissel bij arla foods

Bas Padberg.

Bas Padberg, die Mark Boot opvolgt als managing director in Zuidoost-Azië, was de afgelopen zeven jaar verantwoordelijk voor Arla Foods in Nederland en heeft in deze periode de start-upmarkten België en Frankrijk toegevoegd aan zijn cluster. Hij heeft samen met zijn team de groei van Arla Foods vergroot. 

“We hebben leidende posities opgebouwd in strategische segmenten zoals biologisch, lactosevrij, on-the-go yoghurt en het high protein segment”, aldus Padberg. “Tevens hebben we onze positie versterkt in boter met Lurpak en in kaas met Apetina.” 

Voortgaande groei

Arla Foods sloot vorig jaar af met een hogere omzet van haar strategische merken. De zuivelonderneming zette de groei van de afgelopen jaren voort, ondanks een daling in foodservice vanwege de coronapandemie.

Zeven landen

Arla Foods is een internationale zuivelcoöperatie met 9.400 melkveehouders in zeven landen: Denemarken, Zweden, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, België en Luxemburg. Arla Foods is de grootste producent van biologische zuivel in de wereld en is ook in Nederland marktleider.