Zijerveld en Voedselbanken Nederland slaan handen ineen

‹ Terug naar overzicht

Zijerveld en Voedselbanken Nederland slaan handen ineen

Geplaatst op:

Zijerveld en Voedselbanken Nederland gaan samenwerken om zo voedselzekerheid te bevorderen. Voedselbanken Nederland helpt gezinnen die het financieel moeilijk hebben door hen tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Door maandelijks Hollandse kaas te doneren, wil Zijerveld de krapte bij de voedselbanken aanpakken en bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van deze gezinnen. Een miljoen mensen leeft in ons land onder de armoedegrens.

“Als grootste kaasaanbieder van Nederland vinden we het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot goede en gevarieerde voeding. Daarom helpt Zijerveld bij het geven van voedselhulp aan mensen die het financieel even niet redden. Dit doen we door Hollandse kwaliteitskaas beschikbaar te stellen die de voedselbanken aan hun voedselpakketten kunnen toevoegen,” aldus Tuncay Özgüner, CEO bij Zijerveld, onderdeel van FrieslandCampina. De zuivelcoöperatie werkt zelf ook al langere tijd samen met Voedselbanken Nederland.

Belangrijk moment

“De samenwerking met Zijerveld komt voor ons op een belangrijk moment, de vraag naar voedselondersteuning blijft groeien in Nederland. Het is voor ons een steeds grotere uitdaging om voldoende voedzame producten in te zamelen. Door de donaties van Zijerveld kunnen we meer gezinnen bereiken en hen voorzien van gezonde en voedzame producten. We kijken uit naar de impact die de kaasdonaties zullen hebben op de mensen die wij wekelijks helpen”, aldus René Nederpelt van de Voedselbanken Nederland.

Beeld ter illustratie. Foto: Zijerveldfoods.nl