Zwitserse onderneming Emmi vergroot belang in Bettinehoeve

‹ Terug naar overzicht

Zwitserse onderneming Emmi vergroot belang in Bettinehoeve

Geplaatst op:

Zuivelonderneming Emmi vergroot haar belang in de Nederlandse geitenmelkverwerker Bettinehoeve met 30 procent naar 90 procent. 

groter aandeel emmi in bettinehoeveHet Zwitserse bedrijf maakt bij de uitbreiding van het belang gebruik van een optie uit 2016, toen het bedrijf een samenwerking aanging met Bettinehoeve. Het zuivelconcern kocht in februari 2016 een belang van 60 procent in geitenkaasproducent Bettinehoeve. 

Aandeel Emmi in joint venture

Emmi Group krijgt in de joint venture Goat Milk Power (GMP) tevens een belang van 80,9 procent. GMP, de joint venture van Bettinehoeve en AVH dairy, fungeert als verkoop- en distributiebedrijf.

Over Bettinehoeve

Bettinehoeve in Etten-Leur heeft circa 120 medewerkers en produceert op twee  locaties een reeks geitenkazen onder de merknaam Bettine. Het bedrijf verwerkt jaarlijks circa 40 miljoen liter geitenmelk, afkomstig van zo’n veertig geitenhouderijen, verenigd in de Organic Goat Cooperatie.

De kazen van Bettinehoeve gaan onder private label naar retail en foodservice in Nederland en elders in Europa. Bettinehoeve is in 1982 opgericht door Johan Ewijk, de vader van huidig algemeen directeur Sybren Ewijk. Naast het aandeel van 90 procent van Emmi houdt Ewijk senior de resterende 10 procent van de aandelen in bezit. Hij blijft verantwoordelijk voor de toekomstige ontwikkeling van het bedrijf.