Aldi introduceert Streekproduct Noaber

‹ Terug naar overzicht

Aldi introduceert Streekproduct Noaber

Geplaatst op:

Aldi introduceerde op de Streekmarkt in Zwolle Streekproduct Noaber, een reeks producten uit de regio Overijssel.

Het aanbod bevat versproducten waaronder Weideveldkaas, afkomstig van kaasmakerij Rouveen Kaasspecialiteiten en rundvlees van melkkoeien van melkveehouders uit de regio waaronder een melkveebedrijf in Dalfsen. Ook eierbrood, boeren chipolataworst uit Epe en dipschotel met vergeten groenten uit de Noordoostpolder behoren tot Streekproduct Noaber.

Aldi introduceert dit eerste assortiment streekproducten in de filialen in Overijssel en omstreken. Na een succesvolle introductie breidt de discounter het aantal regio’s met eigen lokale producten verder uit.

Aldi Streekproduct NaoberNaober-producten

Noaber-producten zijn geteeld, geproduceerd en verwerkt in de regio. Ze hebben een eigen verhaal, dat op de verpakking wordt uitgelegd door de producent. Het lokale assortiment draagt tevens bij aan het landschapsbeheer van Overijssel en omgeving.

Ketenontwikkelingstraject Overijssel

Het assortiment Streekproduct is ontstaan vanuit het Ketenontwikkelingstraject Overijssel, waarbij Aldi in gesprek ging met ketenpartners. Gezamenlijk is gekeken hoe landschap en landbouw elkaar kunnen versterken. Het streekassortiment is duurzaam en herkenbaar aan de regio verbonden.

Hester Maij, gedeputeerde provincie Overijssel: “Nederland wil zich ontwikkelen tot koploper in kringlooplandbouw. In Overijssel laten we zien hoe: door samenwerking tussen supermarkt, boer en overheid. De provincie stimuleert met het uitvoeringsprogramma agro & food in Overijssel de verduurzaming in de voedselketen. Samenwerking tussen partijen in de keten is cruciaal daarvoor. Boeren, supermarkten en overheid kunnen samen zorgen voor verandering. Het Streekproduct van Aldi is daar een prachtig voorbeeld van. Ik hoop dat meer supermarkten dit voorbeeld gaan volgen.”

Staatsbosbeheer

Ook Staatsbosbeheer is betrokken geweest bij het traject rondom regionale verduurzaming van de keten. “Staatsbosbeheer werkt in en rond zijn natuurterreinen intensief samen met boeren die daar de mooiste natuurproducten produceren”, aldus Elke Kunen van Staatsbosbeheer. “Initiatieven als Streekproduct van Aldi geven deze streekproducten waarde; lekker voedsel van dichtbij geproduceerd in het prachtige Overijsselse landschap. Door de korte kringloop van productie en verwerking hebben ze bovendien een hele kleine ecologische footprint. Laten we proberen met inzet van alle ketenpartners het aandeel lokale natuurproducten in de Nederlandse supermarkten te vergroten, lekker voor de consument en heel goed voor de bloemen, insecten en vogels in het boerenland.”