Campina wordt sponsor schaatsploeg Team Jumbo-Visma

‹ Terug naar overzicht

Campina wordt sponsor schaatsploeg Team Jumbo-Visma

Geplaatst op:

Campina is vanaf dit seizoen sponsor van schaatsploeg Team Jumbo-Visma. De samenwerking tussen de schaatsploeg en Campina moet de oer-Hollandse schaatssport en het oer-Hollandse zuivelmerk samenbrengen. Binnen het sponsorship helpt Campina de topsporters om het beste uit zichzelf te halen met advies over gezonde voeding en het leveren van zuivelproducten.

Bas Roelofs, managing director Netherlands bij FrieslandCampina: “Schaatsen is een op en top Nederlandse sport, die nauw verbonden is met het boerenleven. Hele generaties hebben leren schaatsen op een bevroren slootje langs de weilanden. En verrassend veel topschaatsers hebben een boerenachtergrond. Voor topsporters is, naast trainen en rust, gezonde voeding erg belangrijk. Wij zetten onze expertise op het gebied van voeding en onze Campina-zuivelproducten graag in om Team Jumbo-Visma te helpen om optimaal te presteren.”

Actief in de buitenlucht

Schaatser Patrick Roest en zoon van een melkveehouder: “Als boer leef je in alle seizoenen met de natuur en ben je graag actief bezig in de buitenlucht: in de winter hoort schaatsen daarbij, daar ben ik mee opgegroeid. Ook het eten van zuivel is mij met de paplepel ingegoten. Ik vind het erg lekker en bovendien is het een gezonde manier om mijn spieren te helpen herstellen na een zware training.”

Teampresentatie Team Jumbo-Visma

Op 28 september is de officiële teampresentatie van Team Jumbo-Visma schaatsploeg. Deze vindt digitaal plaats en is onder andere live te zien via de kanalen van Team Jumbo-Visma.

Klik hier voor een video met coach Jac Orie over het partnership Campina en Team Jumbo-Visma en hier voor een video-compilatie waarin de schaatsers aan het woord zijn over de samenwerking.