Zuivel en kaasverpakkingen bij nominaties Packaging Awards 2020

‹ Terug naar overzicht

Zuivel en kaasverpakkingen bij nominaties Packaging Awards 2020

Geplaatst op:

Onder de nominaties voor de Packaging Awards 2020 zijn enkele kandidaten in zuivel en kaas. 

melkpak packaging awardsDe nieuwe verpakking van Zuiver Zuivel is in de categorie Food Vers genomineerd voor de Packaging Awards 2020. Jumbo Beter Leven zuivel assortiment is genomineerd in de categorie Private label. De supermarktorganisatie breidde onlangs het aanbod zuivel met 1 ster Beter Leven-keurmerk uit met vijf nieuwe zuivelproducten. 

Verdere nominaties Packaging Awards

Eveneens in deze categorie genomineerd is het concept voor de Streekweken van Lidl, namelijk De Smaak van met ruim vijftig Nederlandse streekproducten waaronder andere Oude kaas van de boerderij uit Overijssel. 

kaasverpakking packaging awardsFrieslandCampina is met haar duurzame recyclebare kaasverpakking kanshebber in de categorie Duurzaamheid. De volledig recyclebare hersluitbare verpakking werd afgelopen najaar geïntroduceerd. Het bedrijf brengt hiermee naar eigen zeggen het gebruik van plastic voor de meest verkochte kaasverpakking in Europa met 30 procent omlaag. Friesland Campina heeft de ambitie om leidend in duurzaamheid te zijn en in 2025 wereldwijd alle verpakkingen volledig recyclebaar te maken. Uiteindelijk wil het bedrijf volledig circulaire verpakkingen gebruiken.

Kijk hier voor alle genomineerden. 

Uitreiking in NBC

De uitreiking van de awards is op 11 februari 2021 in het NBC te Nieuwegein. Voor deze avond vol entertainment, optredens en een diner kan nu een tafel worden gereserveerd. Een eigen tafel voor tien personen kost € 1.950, een losse stoel € 195 exclusief btw.