Antiverspillingsapp Too Good To Go nu ook voor boeren

‹ Terug naar overzicht

Antiverspillingsapp Too Good To Go nu ook voor boeren

Geplaatst op:

Ook boeren kunnen nu meedoen met Too Good To Go. Op deze app staan inmiddels enkele kaasboerderijen waaronder Clara Maria in Amstelveen, De Vosseburch in Ter Aar en de Buitenhoeve in Haaften.

Boeren kunnen via deze app producten die dreigen over te blijven aan de consument verkopen. Die kon al terecht bij bij winkels en horecazaken om overgebleven eten op te halen aan het eind van de dag. De winkeliers en restaurants bieden het voedsel aan in Magic Boxen. Consumenten kunnen via de app een tas aanschaffen en ophalen bij de winkel en dus nu ook bij de boer. De app fungeert als nieuw afzetkanaal voor boeren en biedt klanten gelegenheid om een kijkje op de boerderij te nemen. 

Too Good to Go

“We merken dat steeds meer boeren contact met ons opnemen voor advies”, aldus country director Joost Rietveld. “Ze zien hun overschotten toenemen en willen de producten voor geen goud verloren laten gaan.” 

Overschotten aanbieden

Door eerst kleinschalig een aantal boeren, telers en kwekers aan te sluiten op de app heeft het bedrijf feedback vanuit de community verzameld. “Je wil natuurlijk wel dat er animo voor is”, aldus Rietveld. De eerste reacties waren volgens hem positief. “We zagen dat consumenten enthousiast zijn over de Magic Boxen die aangeboden werden. Daarom kunnen we nu met een gerust hart alle boeren de mogelijkheid geven hun overschotten aan te bieden via de app.”

2,3 miljoen maaltijden

De antiverspillingsapp is een Deens initiatief dat in januari 2018 naar Nederland kwam. Inmiddels bestaat de app in veertien landen, waar in totaal ruim dertig miljoen maaltijden zijn ‘gered’. In Nederland staat de teller op zo’n 2,3 miljoen.