Biofach: zuivel en kaas vallen in de prijzen

‹ Terug naar overzicht

Biofach: zuivel en kaas vallen in de prijzen

Geplaatst op:

Biologisch schapenmelkijs in een pot van zuivelbedrijf Eisl Eis en Bio Vulkan Rebell-kaas van Käserebellen behoren tot de zeven biologische productinnovaties die tijdens de Biofach de Best New Product Award ontvingen.

De Awards werd uitgereikt tijdens de Biofach 2020 in Nürnberg die onlangs plaatsvond. Op de internationale vakbeurs voor de biologische sector werden meer dan 2.000 nieuwe producten gepresenteerd. 

Seegut Eisl Eisl Eis BiofachEisl Eis op Biofach 

Het biologische schapenmelkijs in een pot komt van Eisl Eis van Seegut Eisl aan de Wolfgangsee in Oostenrijk. De boerderij is officieel gecertificeerd biologisch en produceert ambachtelijke biologische specialiteiten van schapenmelk zoals roomkaas, yoghurt en sinds 2017 ijs. Dit is verkrijgbaar in speciaalzaken, de horeca en via de webshop. De potten ijs zijn verkrijgbaar in verschillende smaken. In  de eigen ijssalon in Salzburg verkoopt het bedrijf vers biologisch schapenmelkijs. 

Bio Vulkan Rebell Käserebellen BiofachVulkaankaas van hooimelk

Bio Vulkan Rebell-kaas van kaasmakerij Käserebellen in het Oostenrijkse Sulzberg doet vanwege de sinaasappel en het romige kaasdeeg denken aan heet magma. Het ruwe en donkere oppervlak van de kaas geeft een indruk van een vulkaan. De kaas is ongeveer tien weken gerijpt. 

Het product, verwerkt van dagverse hooimelk, bevat geen conserveringsmiddelen en toevoegingen en is gmo-vrij geproduceerd. De melk is afkomstig van ongeveer 250 biologische bergboeren uit de lokale Alpenregio van de kaasmakerij. Het is een van de EU ondersteunde gebieden (EU-verordening nr. 1257/1999) waar het landgebruik moeilijker is vanwege de hoogte en de kortere groeiperiode en vanwege de steile hellingen waardoor bergboeren speciale en dure machines moeten gebruiken. 

Derde keer op rij

De kaasmakerij in Vorarlberg won dit jaar voor het derde jaar op rij met een kaasproduct een Award op de Biofach.