Biologische aankopen blijven stijgen

‹ Terug naar overzicht

Biologische aankopen blijven stijgen

Geplaatst op:

De supermarktverkopen in biologische producten in Nederland blijven stijgen, volgens cijfers van Euromonitor. In 2011 gaven consumenten nog € 130 miljoen uit aan biologische zuivelproducten. Vijf jaar later lag dit bedrag al 50 procent hoger op € 192 miljoen.

In totaal steeg de verkoop van verpakte biologische producten in Nederland volgens Euromonitor met € 184 miljoen naar € 550 miljoen. Naar verwachting zullen de verkopen van verpakte biologische voeding in ons land 2020 uitkomen op in totaal € 634 miljoen. Ook de aankopen van biologische babyvoeding en brood gingen omhoog, net als van biologische dranken.

Duitsland het grootst

Duitsland is met € 10,2 miljard de grootste markt voor biologische voeding in de EU, gevolgd door Frankrijk met € 7,8 miljard en het Verenigd Koninkrijk met € 2,4 miljard. Daarna komt Nederland met € 1,7 miljard.
De Duitsers geven circa € 130 per hoofd van de bevolking uit aan biologische producten. Aan kop in Europa staan de Zweden met € 250 per hoofd van de bevolking. Denemarken, Oostenrijk en Luxemburg volgen met respectievelijk € 210, € 205 en € 170.

3 Procent van het totaal

Nederlanders besteden met € 90 een stuk minder aan biologische voeding en staan hiermee in Europa op de zevende plaats. In 2016 gaven consumenten in Nederland gemiddeld circa € 100 uit aan biologische producten, ongeveer 3 procent van de totale uitgaven aan voedingsmiddelen.
Meer over de uitgaven in biologische voeding in Europa via ABN Amro.