Boerderijzuivelaars gaan kaasapp verder uitrollen

‹ Terug naar overzicht

Boerderijzuivelaars gaan kaasapp verder uitrollen

Geplaatst op:

De Bond van Boerderij Zuivelbereiders gaat de kaasapp, die is ontwikkeld door het Kaasmerk, verder uitrollen naar haar leden. 

Kaasapp Bond van Boerderij ZuivelbereidersDe app die is te downloaden op de mobiele telefoon en tablet, registreert gegevens als de aankoop van melk, de verwerkte melk, de gebruikte kaasnummers en eventuele vervoersdocumenten.

Kaasapp geeft inzicht

De app die Kaasmerk Matec een jaar geleden ontwikkelde, geeft met een juiste registratie van kaasmerken en traceerbaarheid inzicht in de productieplanning, voorraadbeheer en verkopen van zuivel- en kaasboerderijen. Zuivelmakers kunnen de verkoop aan zowel grotere klanten als handelaren en winkelketens als via de eigen winkel bijhouden. 

De kaasmerken worden opgelegd op de kaas waarna het nummer van het merk wordt ingetypt op de eigen smartphone. Een geprinte datamatrix met het kaasmerk (niet QR-code) kan worden gescand met de eigen smartphone of een handscanner. 

Alle kaasinformatie 

Het nummer wordt gekoppeld aan een specifieke kaas, bijvoorbeeld kruidenkaas met gewicht 2 kg. De app is van tevoren ingevuld met alle informatie over het assortiment, type kaas, gewichten et cetera. Ook kwaliteitsinformatie zoals gebruikt batchnummer en type zuursel, hoeveelheid melk en specifieke omstandigheden in de kaasmakerij kunnen worden vastgelegd. 

Track & trace

Is van een specifieke kaas iets onbekend? Type het nummer of scan de datamatrix en het systeem geeft informatie om welke kaas het gaat, productiedatum, gebruikt zuursel en dergelijke. De app fungeert als complete track & trace. 

Ook een inspectie van het COKZ kan gemakkelijker verlopen: de vereiste informatie is met een paar muisklikken door de kaasproducent beschikbaar. Een recall is eveneens eenvoudig; direct op het scherm is zichtbaar aan welke afnemer welke kaas is verkocht.

Meer informatie over de uitrol van de app is te verkrijgen via een mail naar secretariaat@boerderijzuivel.nl