Buurderij begint op de Zuidas

‹ Terug naar overzicht

Buurderij begint op de Zuidas

Geplaatst op:

De Buurderij start volgende week met een pop-upmarkt op de Amsterdamse Zuidas. Medewerkers van de kantoren in het zakenkwartier kunnen via de online markt ambachtelijke producten van boerderijen en producenten uit de omgeving bestellen.

Tot de lokale producten die de Buurderij aanbiedt behoren ijs van biologische melk van boerderij De Hartstocht in Abcoude en zuivel en kaas van de Beekhoeve in Kamerik, eveneens een biologische melkveehouderij. Verder zijn er lokale groenten, vlees, brood, honing en bier online te bestellen. Aan de nieuwste online markt van de Buurderij doen 15 producenten met 225 producten mee.

Afhalen bij boeren op de Zuidas

Het bestelde is wekelijks op dinsdagavond af te halen bij de Buurderij bij Market 33 op de Zuidas. Op deze afhaallocatie ingericht in marktsfeer, zijn de boeren en producenten meestal zelf aanwezig zodat klanten met hen kunnen kennismaken.
Het wordt de vierde Buurderij in Amsterdam. De eerste online markt van Nederland opende in december 2016 in Amsterdam. Er zijn nu ongeveer twintig Buurderijen in ons land.
Dit initiatief van Boeren & Buren is vanuit Frankrijk via Vlaanderen overgekomen naar Nederland. Het is een netwerk om de lokale boer te ondersteunen. Iedere week plaatsen buurtbewoners hun bestelling online zodat de boer precies weet wat hij moet leveren. Veel producten zijn biologisch, maar het gaat er vooral om dat het productieproces transparant is en uit een korte keten komt.