Calora en Klaver Kaas winnen Gouda Cheese Awards

‹ Terug naar overzicht

Calora en Klaver Kaas winnen Gouda Cheese Awards

Geplaatst op:

De Goudse belegen light Calora 18% Pikant van Veldhuyzen Kaas en de Klaver Kaas van Vandersterre Vers concepten (Dupontcheese) in de categorie Goudse jong belegen 48+ zijn de winnaars van Goud in de Gouda Cheese Awards.

Foto: Lima Fotografie

De kazen dragen een jaar lang het predicaat Lekkerste kaas van Nederland. De uitslag van de kaaswedstrijd werd vorige week bekendgemaakt op de kaasmarkt in Gouda.

Zilver en Brons

In de categorie Goudse belegen light ging Zilver naar Roemer Light 35+ gerijpt van Van der Heiden Kaas. Vergeer Gouwenaar Light 35+ Pikant van Vergeer Holland won Brons. Zilver in de categorie Goudse jong belegen 48+ ging naar Bonck van Blesckens van De Graafstroom. Holland Master van Royal FrieslandCampina kreeg Brons.

Kaaskeuring door consumenten

Gouda Cheese Awards is geen technische kaaskeuring, maar een neutrale smaaktest: consumenten proeven en beoordelen. De wedstrijd wordt georganiseerd door het Nederlands Nationaal Kaaskeur Concours (NNKC) in samenwerking met de Gouda Kaasmarkt, de Goudse Waag, de Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gouda (SOG) en gemeente Gouda. De voorrondes vonden eind mei plaats bij het Centrum voor Smaakonderzoek (CSO) in Wageningen.

Janny van der Heijden

In de jury van de kaaswedstrijd zat onder meer Janny van der Heijden, culinair journalist en bekend van programma’s als Heel Holland Bakt en Tijd voor Max. Voorzitter is de Opper Waegemeester burgemeester Mirjam Salet.

De prijzen werden uitgereikt door Frau Antje, het symbool voor Goudse kaas in het buitenland en Ere Waegemeester van Gouda.