Campina Thuisboerderijdagen: virtueel op bezoek bij de boer

‹ Terug naar overzicht

Campina Thuisboerderijdagen: virtueel op bezoek bij de boer

Geplaatst op:

Campina houdt tot en met 10 mei de jaarlijkse Boerderijdagen. In tegenstelling tot eerder zijn het ditmaal Thuisboerderijdagen; de  boerderijen van de Campina-boeren zijn dit jaar virtueel te bezoeken. Ook Dafne Schippers en Epke Zonderland – Nederlandse topatleten en ambassadeurs van Campina – zijn er online bij. 

Zo nemen melkveehouders Jan uit Benschop en Paul uit Son en Breugel nemen bezoekers mee voor een kijkje op de boerderij. Boer Jan boert op basis van het On the way to Planet Proof-keurmerk, de boerderij van boer Paul is biologisch.

Virtuele rondleiding

De boeren geven tijdens de Campina Thuisboerderijdagen een virtuele rondleiding op hun boerderij via korte filmpjes: een kijkje in de stal bij de koeien, een bezoek van de melkwagen en vogels spotten in het weiland. Bij elk onderwerp horen opdrachten en spelletjes om thuis te doen. 

Thuisboerderijdagen: kies je boer

Bezoekers kunnen zelf kiezen bij welke boer ze op pad willen. Via een bovenaanzicht van de boerderij leggen bezoekers de route van de melk door de boerderij af: van gras tot glas. Na elk filmpje volgen  opdrachten en spelletjes, van koeienvlekken tekenen en vogelhuisjes knutselen tot meedoen aan een melkwegrace met Epke Zonderland of Dafne Schippers. 

Boswachter Ruben van Natuurmonumenten laat zien wat er nog meer voor dieren, planten en bloemen op de boerderij te vinden zijn.