Chr. Hansen introduceert cultuur voor zoeten zuivel

‹ Terug naar overzicht

Chr. Hansen introduceert cultuur voor zoeten zuivel

Geplaatst op:

Chr. Hansen introduceert Sweety Y-1, een cultuur die melksuiker inzet om zuivelproducten op natuurlijke wijze te zoeten. Zuivelproducenten kunnen hiermee zoetere producten zoals yoghurt maken en zo het toegevoegde suikergehalte terugbrengen.

“Zuivelproducenten voegen vaak suiker aan hun producten toe om de smaak van verzuring te compenseren en de juiste balans te vinden tussen zoet en zuur. Met onze nieuwe gepatenteerde culture is de verzuring laag, waardoor de behoefte aan toegevoegde suikers afneemt,” zegt Jessica Bentley, commercieel manager verse zuivel bij Chr. Hansen.

Lactose

“Door gebruik te maken van wat van nature in melk beschikbaar is en door onze expertise op het gebied van culturen toe te passen, hebben we een culture ontwikkeld die een zoetere smaak mogelijk maakt dan andere culturen”, zegt Kim Sørensen, hoofdwetenschapper bacteriefysiologie bij Chr. Hansen.

Suikers in melk omzetten

Sweety Y-1 bestaat uit de Streptococcus thermophilus- en Lactobacillus bulgaricus-culturen. Deze combinatie zet de suikers in melk om door meer van de lactose gebruiken om glucose produceren en zo de zoetheid in het product te verhogen.