Danone België vermeldt Nutri-Score op verpakking

‹ Terug naar overzicht

Danone België vermeldt Nutri-Score op verpakking

Geplaatst op:

Op de verpakkingen van Danone staat vanaf deze maand ook in België het Nutri-Score label. Het zuivelconcern brengt – na Frankrijk en Duitsland – het voedingswaardelogo de komende twee jaar geleidelijk aan op zijn zuivelproducten. Ook het suikergehalte van de zuivel wordt geleidelijk omlaaggebracht.

Nutri-ScoreDe Belgische voedingsindustrie volgt met de introductie van het voedingswaardelabel de Franse sector. Frankrijk heeft het systeem verder ontwikkeld en werkt hier sinds vorig jaar mee.

Nutri-Score

Nutri-Score is gebaseerd op het verkeerslichtensysteem Traffic Light dat de Britse gezondheidsdienst FSA in 2007 ontwikkelde. Het label laat vier aparte kleuren zien voor de ingrediënten vet, verzadigd vet, suiker, zout die producten. Het systeem geeft met een kleur en een letter, gemeten naar de hoeveelheden voedingsstoffen en ingrediënten, een beeld hoe gezond of ongezond een product is. De consument kan een product met dit logo snel en eenvoudig bestempelen tot gezond of minder gezond.

Vinkje mag niet meer

Nederland hanteerde het Vinkje om de voedingswaarde op het etiket van voedingsproducten te vermelden. Maar dat mogen fabrikanten sinds deze maand niet meer op producten zetten. Het wachten is op een besluit van VWS of er een ander logo moet komen. Europese foodfabrikanten zijn nu bijna twee jaar verplicht om de voedingswaarde op het etiket van voedingsproducten te vermelden.