Dirk Bruins wordt nieuwe voorzitter LTO Noord

‹ Terug naar overzicht

Dirk Bruins wordt nieuwe voorzitter LTO Noord

Geplaatst op:

Melkveehouder Dirk Bruins in Dwingeloo is per 1 juli benoemd als nieuwe voorzitter van LTO Noord. Hij neemt de voorzittershamer over van Jakob Bartelds.

Dirk Bruins LTO Noord“Dirk Bruins start in een organisatie met een stevig fundament”, aldus Eric Douma, voorzitter van de vertrouwenscommissie en tevens vicevoorzitter van LTO Noord. “Dat is te danken aan de inzet van Jakob Bartelds. Jakob heeft de afgelopen drie jaren de nodige rust gebracht en gestuurd op continuïteit van de vereniging met een robuuste bedrijfsvoering. Het is straks aan Dirk Bruins om als energiek boegbeeld met visie en toekomstbestendig leiderschap door te bouwen op dat stevige fundament.”

Boegbeeld van LTO Noord

Volgens LTO Noord past Bruins bij de huidige en toekomstige opgaven van de organisatie, kan hij de lijnen uitzetten en leidinggeven aan vernieuwing in verbinding. Bruins blikt vooruit op zijn rol als boegbeeld voor LTO Noord: “De belangrijkste uitdaging voor de komende jaren is om goed in verbinding te blijven met partners en andere ketenpartijen maar vooral ook met onze leden. Zo kunnen we samen een sterke partner vormen voor de uitdagingen die op onze sector afkomen. Denk daarbij aan de bijdrage van de agrarische sector aan een CO2-neutrale maatschappij, het pad naar kringlooplandbouw, revolutionaire teelten en technologische ontwikkelingen en welke rol wij daarin als sector en belangenbehartiger nemen.”