Farm Dairy lanceert eerste biobased melkcan

‹ Terug naar overzicht

Farm Dairy lanceert eerste biobased melkcan

Geplaatst op:

Biologische melk staat sinds vorige week in de eerste biobased melkcan van Europa in de koeling bij Albert Heijn. De biologische melk komt bovendien uit een nieuwe melkstroom uit de fabriek in Lelystad waar vrijwel uitsluitend weidemelk wordt verwerkt. Dit meldt Farm Dairy, private label-producent voor Albert Heijn.

 

biobased melkcan

Farm Dairy gaat met de introductie bij Albert Heijn als eerste klant een stap verder in de verduurzaming van zuivelverpakkingen.De 2-litercan bestaat voor 100 procent uit biobased PE uit hernieuwbaar suikerriet.

Biobased

Het biobased gehalte van de hele verpakking, inclusief biobased dop en biobased sleeve, komt door toevoeging van een aantal onmisbare additieven op circa 98 procent. Biobased PE is niet afbreekbaar, maar wel zeer goed recyclebaar en kan dan ook gewoon bij het plasticafval. De can is ontwikkeld in samenwerking met Green PE-leverancier Braskem.

Speciaal ontwikkeld

Niet alleen de can zelf – een eigen productie van Farm Dairy – maar ook de groene dop en de sleeve zijn speciaal voor deze introductie ontwikkeld door respectievelijk Bericap en CCL. De groene dop maakt de can opvallend tussen de blauwe en witte doppen in het dagverse melkschap.

Meer lezen over de Nederlandse en Belgische zuivelindustrie? Klik HIER voor een abonnement op ZuivelZicht.