FrieslandCampina en UDA gaan lactoferrine produceren

‹ Terug naar overzicht

FrieslandCampina en UDA gaan lactoferrine produceren

Geplaatst op:

FrieslandCampina gaat met de Amerikaanse zuivelcoöperatie United Dairymen of Arizona (UDA) samenwerken in de productie en levering van lactoferrine. De joint venture verwacht 10 ton lactoferrine per jaar te produceren. 

Beide bedrijven zien mogelijkheden voor verdere samenwerking. FrieslandCampina verwacht op korte termijn een uitbreiding in lactoferrine bekend te maken. De twee ondernemingen komen met de samenwerking tegemoet aan de toenemende vraag naar het ingrediënt in melk. 

FrieslandCampina is enthousiast

 “We zijn erg enthousiast over deze joint venture”, zegt Kathy Fortmann, president van FrieslandCampina Ingredients. “We hebben gedeelde waarden en historie en een vergelijkbare bedrijfsstructuur. Daarnaast past deze samenwerking in onze strategische ambities op het gebied van lactoferrine. Met onze technologie en uitgebreide ervaring, gecombineerd met de hoge kwaliteit melk van UDA, zijn wij in staat om een product te leveren dat voldoet aan de wereldwijde kwaliteitseisen en regelgeving.”

Melk uit Arizona

“Het aangaan van een partnerschap met FrieslandCampina is een eer voor onze coöperatie”, stelt UDA-ceo Keith Murfield. “Het feit dat zij melk uit Arizona kiezen om bij te dragen aan de wereldwijde markt voor lactoferrine stemt ons enthousiast. We zijn trots op de toewijding die onze boeren hebben voor dierenwelzijn, waardoor wij in staat zijn om zulke hoge kwaliteit melk te leveren.” 

Lactoferrine 

Lactoferrine is van nature aanwezig in koemelk en moedermelk. In wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat lactoferrine verschillende potentiële gezondheidsbevorderende eigenschappen heeft zoals antibacteriële en ontstekingsremmende activiteit. Lactoferrine is een ingrediënt in kindervoeding.