FrieslandCampina start productie PlanetProof-kaas

‹ Terug naar overzicht

FrieslandCampina start productie PlanetProof-kaas

Geplaatst op:

FrieslandCampina is gestart met de productie van kaas met het On the way to PlanetProof-keurmerk. De kaas komt in april onder het merk Milner in de winkels en zal dit halverwege dit jaar onder huismerken van de retailpartners van FrieslandCampina verkrijgbaar zijn.

PlanetProof kaas FrieslandCampinaMet het keurmerk PlanetProof voldoet de kaas aan de bovenwettelijke eisen van de Stichting Milieukeur op het gebied van dierenwelzijn, natuur en klimaat. Consumenten kunnen voor een paar cent meer kiezen voor een duurzamer zuivelproduct. Deze meerprijs komt ten goede aan de betrokken melkveehouders. FrieslandCampina introduceerde eind vorig jaar al PlanetProof melk van Campina.

Van productie tot verpakken

“Met deze stap spelen we in op de groeiende vraag naar duurzamere kaas”, aldus Hans Meeuwis, president FrieslandCampina Dairy Essentials. “We zetten hiermee een grote stap in onze kaasketen en daar ben ik bijzonder trots op. Dat doen we niet zomaar: we moeten van productie tot verpakken voldoen aan de PlanetProof-voorwaarden.”

Dierenwelzijn, natuur en klimaat

Melkveehouders en zuivelonderneming FrieslandCampina werken samen aan het verbeteren van dierenwelzijn, natuur en klimaat. Voor de koeien betekent dit bijvoorbeeld massageborstels, eigen ligbedden en weidegang. De hoge eisen waaraan melkveehouders moeten voldoen worden regelmatig heroverwogen en waar nodig aangescherpt. Voor natuur houdt dit bijvoorbeeld meer ruimte voor bloemen en insecten in. Voor klimaat betekent dat bijvoorbeeld het gebruik van duurzame energie en minder CO2-uitstoot.

Lees HIER meer over de certificering en HIER over FrieslandCampina en On the way to PlanetProof.