Gimv wil meerderheidsbelang in La Comtoise

‹ Terug naar overzicht

Gimv wil meerderheidsbelang in La Comtoise

Geplaatst op:

De Belgische investeringsmaatschappij Gimv wil een meerderheidsbelang verwerven in La Comtoise, Franse producent van smeltkazen en kaasspecialiteiten.

 

La Comtoise

Gimv voert hierover onderhandelingen met investeerders Ceréa Capital II en Unigrains waarmee La Comtoise sinds 2015 samenwerkt. De overige aandelen blijven in bezit van oprichter en voorzitter Michel Vanhove en van het management.

Groei La Comtoise

La ComtoiseHet doel van de transactie is het versterken van de internationale groei van La Comtoise, met name in het out-of-homekanaal. De fabrikant wil de productiecapaciteit flink uitbreiden om nieuwe concepten met kaasproducten voor dit segent te kunnen ontwikkelen. De capaciteit wordt in de komende periode verdubbeld naar jaarlijks 24.000 ton.

La Comtoise: ook eindproducten

La Comtoise in Louhans (Saône-et-Loire), opgericht door Vanhove in 1994, produceert naast smeltkazen en kaasspecialiteiten ook de voedingsindustrie ook eindproducten zoals cordon bleu, croque-monsieur, broodjes en hamburgers. De onderneming met 37 personeelsleden, die een omzet van € 33 miljoen behaalt, staat voor een verdere uitbreiding van de productie.