Gouda-kaas in Duitsland populairste zuivelproduct

‹ Terug naar overzicht

Gouda-kaas in Duitsland populairste zuivelproduct

Geplaatst op:

De Duitsers eten het liefst Gouda-kaas. Voor 43 procent is deze kaas het populairste zuivelproduct, gevolgd door camembert (23 procent) en Emmentaler (17 procent).

Kaas is voor 40 procent van de oosterburen met 24,1 kg per hoofd van de bevolking het meest geliefde zuivelproduct. De grootste Gouda-fans wonen in Nordrhein-Westfalen (55 procent), terwijl in Sachsen en Thüringer de meeste camembertliefhebbers (40 procent) te vinden zijn. In het noorden van Duitsland eet men bij voorkeur Gouda (24 procent), in Beieren is dat Emmentaler en eveneens Gouda (30 procent).

Zuivel essentieel

Zuivelproducten vormen voor 93 procent van de Duitsers een essentieel onderdeel van de voeding. Zo’n 88 procent gebruikt melk in het huishouden, blijkt uit onderzoek in opdracht van het Milchindustrieverband. Dat gebeurt tijdens het bakken (63 procent), koken (59 procent) en voor de koffie (61 procent). Voor 55 procent van de Duitsers hoort melk in de muesli of de cornflakes.

Elke tweede respondent zegt melk graag puur (50 procent) of als melkdrank (56 procent) bijvoorbeeld in cacao te drinken. Deze voorkeur komt met 60 en respectievelijk 66 procent duidelijk in het oosten naar voren.

Melk als natuurlijk voedingsmiddel

“Het onderzoek geeft opnieuw aan hoe populair melk als natuurlijk voedingsmiddel in Duitsland is”, aldus Eckhard Heuser, directeur van het Milchindustrie-Verband. Voor het onderzoek zijn in april in totaal 1.009 Duitse consumenten benaderd.

Het Milchindustrie-Verband e.V. (MIV) vertegenwoordigt ongeveer tachtig ondernemingen in de Duitse zuivelsector. Deze bedrijven realiseren een gezamenlijke jaaromzet van ongeveer € 22 miljard.