Holland Foodz introduceert Deense biologische kazen

‹ Terug naar overzicht

Holland Foodz introduceert Deense biologische kazen

Geplaatst op:

Holland Foodz introduceert drie Deense biologische kazen van Thise Dairy voor de Nederlandse retailmarkt: Thybo Kaas, Noordzee Kaas en Grotten Kaas.

Holland Foodz Thybo KaasDe Noordzee Kaas wordt bij zuivelbedrijf Thise Dairy in Thy in het noorden van Jutland verwerkt van melk van melkveehouders die hun bedrijf aan de Deense Noordzeekust hebben. De zoet zilte kaas wordt vervolgens dertig weken gerijpt in het kaaspakhuis aan de kust. Thybo Kaas wordt gemaakt door het zout handmatig in de kaas te wrijven. De zoete kaas met een vetgehalte van 50 procent rijpt minimaal acht maanden. De zachte Grotten Kaas rijpt ongeveer twintig weken in grotten in het Deense Hjerm.

Biologische kaas en zuivel

Holland Foodz zette twee jaar geleden de stap naar biologische kaas en zuivel met de overname van Vechtenaer in Hardenberg, de Nederlandse Holland Foodz Noordzee Kaastak van het Deense zuivelbedrijf Thise Dairy. Het voedingsbedrijf in Oosterhout, dat onder meer ambachtelijk snoep produceert, levert sindsdien biologische zuivel en kaas aan Nederlandse supermarkten.

Zuiveldivisie Holland Foodz

De zuiveldivisie van Holland Foodz houdt zich bezig met het ontwikkelen van recepturen voor onder meer koffiemelk, chocolademelk, drinkyoghurt en andere zuivelproducten. De producten worden extern geproduceerd en komen onder huismerk in de schappen van retailers terecht. Vorig jaar bracht Tony’s Chocolonely de chocolademelk onder bij Holland Foodz.

Holland Foodz Grotten Kaas